Annonce
Kolding

Ind og ud af kirken syv gange: Årets første konfirmationer bliver meget anderledes end normalt

- Vi er nødt til at sige til os selv, at der er nogle retningslinjer og nogle vilkår, som vi må acceptere i denne tid. Men derfor bliver konfirmationen da en fantastisk dag alligevel. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger sognepræst Tine Illum, som i Sdr. Bjert Kirke konfirmerer det første hold af unge i Kolding Provsti. Også i Stepping Kirke er der konfirmationer samme dato den 6. juni. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Når de første hold af unge bliver konfirmeret i Sdr. Bjert Kirke, så er der meget, som er forandret i forhold til normalt. Blandt andet har sognepræst og kirkemusikere indspillet 16 salmer, som man kan synge med på ved den efterfølgende fest.
Annonce

Kolding: Der bliver en trafik ud og ind ad kirken, når Sdr. Bjert konfirmerer provstiets første hold af unge den 6. juni. Hele syv konfirmationer bliver det til, inden alle 41 har knælet foran sognepræst Tine Illum og sagt ja til at lade sig konfirmere i den kristne tro. I et normalt år uden corona-begrænsninger er der to hold konfirmander i sognet.

Ikke alene vil de enkelte hold være mindre end normalt, de syv konfirmationer vil være kortere. Indenfor vil der heller ikke være mulighed for at synge seks salmer, sådan som kirken ellers har tradition for.

- Til gengæld har vi besluttet, at det skal være både muligt og let at synge alle konfirmandernes yndlingssalmerne i forbindelse med konfirmationsfesterne, fortæller sognepræst Tine Illum.

Så sammen med de to kirkemusikere, Søren Andresen og Helene Ejler Ernst, har hun indspillet 16 af konfirmandernes yndlingssalmer. Dem kan familierne så finde via et link på kirkens hjemmeside, så man derhjemme eller i festlokalet kan synge de salmer, man holder af, og som man ikke når at synge i kirken.

- Salmerne er indspillet med alle vers, så familierne kan synge med, fuldstændig som mange kender det fra Phillip Fabers morgensang på tv, siger Tine Illum.

- Årets konfirmation kommer til at handle om, hvordan vi navigerer, når vilkårene ændrer sig. Det er en væsentlig læring, som de unge kan tage med sig.

Tine Illum, sognepræst i Sdr. Bjert

Annonce

Ingen discount-udgave

Konfirmandfamilierne vil til konfirmationen i kirken modtage et antal sanghæfter med alle salmetekster, og de vil også få mulighed for at downloade ekstra sanghæfter, hvis de har brug for det.

Også prædiken vil blive lagt på et link på hjemmesiden, mens der inde i kirken holdes en kortere tale til konfirmanderne.

- Det bliver en anderledes dag end den, konfirmanderne og deres familier drømte om for blot tre måneder. Men hvis vi mente, at det ville blive en discount-udgave, så havde vi gjort noget andet. Vi vil meget hellere tale det op som noget særligt, at konfirmationen bliver helt speciel, og noget konfirmanderne kan fortælle deres børnebørn om, siger Tine Illum og føjer til:

- Årets konfirmation kommer til at handle om, hvordan vi navigerer, når vilkårene ændrer sig. Det er en væsentlig læring, som de unge kan tage med sig, siger sognepræsten.

Annonce

Pionerånd

Hun understreger, at både medarbejdere, menighedsråd og præst har sat alle sejl til for at skabe en festlig konfirmationsdag, selv om den altså ikke ligner de mange foregående års konfirmationer.

- Min oplevelse er, at der blandt konfirmandfamilierne er en stor pionerånd i forhold til, hvad der skal ske. Sdr. Bjert er et tæt lokalsamfund, og alle – også de der ikke personligt kender nogen af konfirmanderne – opfordres til at hejse flaget på konfirmationsdagen. I år er det den måde, vi har mulighed for at sige tillykke og glæde os sammen med konfirmanderne, siger Tine Illum.

Sdr. Bjert Kirke havde oprindelig en anden konfirmationsdato, som blev rykket til den 6. juni. 41 af årets 44 konfirmander har sagt ja til den nye dato, men kirken har også en alternativ dato i september, hvis familier af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at holde konfirmation den 6. juni

De første konfirmander

Her er holdet, som bliver konfirmeret i Sdr. Bjert Kirke den 6. juni:

8.a

Sara Dreier Fyhn Andersen

Ulrikke Bech Bjerresgaard

Milla Fredsted Clausen

Asmus Hansen Damgaard

Frida Ove Holm-Hansen

Maja Lautrup Jensen

Kristoffer Bak Jørgensen

Olivia Kaiser

Adam Grove Kalak

Nanna Grarup Kjergaard

Lasse Møller Robstad

Stinne Graungaard Schjerlund

Filippa Rigmor Rimmer Skov

Amalie Toftemark Storm

Asger Boserup Sørensen

Albert Paluszewski Taku

Julie Valter Wulff

Lau Langhoff Olsen

8.b

Nynne Dinsen Brændholt

Julie Rask Gustafsson

Rasmus Warming Hansen

Anna Winther Jensen

Anton Winther Jensen

Sally Kamp Jensen

Asger Rans Juhl

Mallik Jørgensen

Nellie Skovhus Jørgensen

Gustav Rønn Konradsen

Lasse Østergaard Damgaard Kristensen

Thor Langschwager

Mads Kulmbach Larsen

Signe Victoria Linde

Stine Herse Lund

Mathilde Madsen

Karoline Meier

Carla Kathrine Møller Kjær Nielsen

Mads Fogdal Jensen

Anna Marcher Ravnsborg

Esther Kristine Rimmer Skov

Sebastian Skov Sønnichsen

Annemette Gadeberg Thorhauge

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce