Annonce
forside

Indbrudstogt i restauranter: Sparkede dør ind og brød vindue op med skruetrækker

Genrefoto: Palle Herløv

Fredericia: Fra lørdag klokken 22.15 til søndag 09.40 har der i en restaurant på Gothersgade været indbrud. De ukendte gerningsmænd er kommet ind ved at bryde et vindue op, formentlig med en skruetrækker. Herefter har man skaffet sig adgang til køkkenet, hvorfra byttepengene er blevet stjålet.

Ligeledes var der i perioden lørdag klokken 23 til søndag klokken 14.30 ubudne gæster i en restaurant i Riddergade. Her har man sparket døren ind til restauranten, hvorefter man har gennemrodet skuffer og skabe, omklædningsrum og køkken.

Herfra er der dog umiddelbart ikke stjålet noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Midt i sorgen over Quasim: Stærke ord til unge om at tænke sig om

Læserbrev

Har vi udvalgsformænd eller udvalgskonger i Fredericia?

Læserbrev: Efter konservativ kritik af by- og planudvalgets beslutning om at afvise Skovhave-projektet kunne vi alle læse i Fredericia Dagblad 1. februar, at borgmester Jacob Bjerregaard alligevel åbner op for en mulighed for, at dette kan ændres. Han citeres ovenikøbet for, at han gerne vil have en hurtig proces med de nærmeste involverede. Først og fremmest vil jeg gerne rose borgmesteren for at vise villighed til at ændre en fejlslagen beslutning. Nu er der gået en rum tid, uden at der er sket noget nyt, så var det blot for at lukke kritikken ned? Er det den form for lukkethed, vores byråd skal være kendt for? Det synes jeg bestemt ikke, borgerne i Fredericia Kommune fortjener. Formanden for by- og planudvalget, Steen Wrist Ørts, var ellers hurtigt ude at skyde Skovhave-projektet ned, allerede inden han havde behandlet det i sit udvalg. Dermed tog han udvalgsmedlemmerne som gidsler i sagen, for han havde allerede selv afgjort sagen på Facebook, som vi kunne læse i Fredericia Dagblad. Det er efter min mening dybt kritisabelt og rigtig dårlig skik. Jeg vurderer, at Steen Wrist Ørts læner sig op ad misbrug af sin stilling i forhold til kommunestyrelsesloven. Skruer vi tiden knap et år tilbage, kan vi også drage paralleller til Tri-sagen, hvor udvalgsformand for kultur- og idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen var i medierne med en beslutning om at trække støtten til World Cup-triatlon 2019, inden sagen havde været behandlet i udvalget. En sag, hvor borgmesterens underskrift øjensynligt var blevet misbrugt af en medarbejder, og hvor man havde bedt en medarbejder i forvaltningen bruge tid på at udarbejde materialet til stævnet, selvom dette ikke må finde sted uden, at det har været behandlet i udvalget. Ingen af delene fik konsekvenser. Nu sidder mange fredericianere med spørgsmålet om, hvorvidt det er ved at blive almindelig praksis i Fredericia Byråd, at visse udvalgsformænd er ved at udvikle sig til at blive små udvalgskonger og borgmesteren til egenrådig bykonge, der kan træffe afgørelser henover deres udvalg og byrådet. Borgerne har krav på at vide, om borgmesteren har tænkt sig at gøre noget ved dette misbrug af visse udvalgsformænds stillinger og specielt i de nævnte sager. Hvis ikke vi får svar på dette, må det anses for at være retvisende for, hvordan borgmesteren generelt styrer sit byråd. Borgerne må kunne forlange, at et byråd som minimum føler en moralsk forpligtelse til at følge kommunestyrelsesloven, og at borgmester og udvalgsformænd står inde for denne.

Fredericia

Se video: Mindesamvær i Korskærparken for afdød 24-årig

Annonce