Annonce
Fredericia

Inden det er for sent: Venstre vil have stoffer og snus på skemaet i folkeskolen

Pernelle Jensen (V) vil gerne afsætte midler til oplysningskampagner omkring stimulanser fra snus til euforiserende stoffer, som børn og unge kan blive konfronteret med. Det skal ske allerede i grundskolen, mener hun. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Folkeskolerne skal have fokus på misbrugsmidler fra snus til euforiserende stoffer. Det skal indgå i den forebyggelsesindsats, som politikerne har afsat 1,4 mio. kroner til i 2020, mener Pernelle Jensen (V).
Annonce

Fredericia: Både børn og forældre bør i løbet af grundskolen få indblik i de misbrugsfarer, der ligger og venter uden for skolegården. Det skal være en fast del af den forebyggelsesindsats, der tilbydes i Fredericia Kommune, mener Venstres Pernelle Jensen.

- Det er enormt vigtigt, at både børn og forældre får kendskab til problemstillingen. De er fint, hvis man informerer og drøfter alkohol, men euforiserende stoffer er mindst lige så vigtigt, siger Pernelle Jensen.

Hun reagerer på artiklen om, at man på Fjordbakkeskolen har slået hårdt ned på, at der angiveligt er forsøgt salg af snus og cigaretter i skoletiden.

- Det er fint, der bliver taget fat i det straks, men jeg kan også læse mig til, at man nu overvejer at tage temaet om stoffer og misbrug op med elever og forældre. Det skal de bestemt gøre, og jeg håber også, at kommunens andre skoler vil gøre det, siger Pernelle Jensen.

Vi bruger mange penge på behandling, og kan vi forhindre misbrug ved at forebygge tidligere, så skal vi bare i gang.

Pernelle Jensen (V)

Annonce

Forebyggelse på tværs

I det kommende budget for 2020 har kommunen afsat 1,4 mio. kroner til forebyggelsesindsats omkring unges misbrug.

- Kan man bruge de midler til at støtte skolerne i en oplysningskampagne?

- Det kunne i hvert fald være en del af den indsats, vi agter at gøre. Vi skal drøfte forebyggelsesindsatsen mellem uddannelsesudvalget, børne- og skoleudvalget og social- og beskæftigelsesudvalget, og jeg vil klart tale for, at vi sætter ind så tidligt som muligt, siger Pernelle Jensen.

Hun mener, at det er vigtigt at få drøftet temaet omkring stoffer, før børnene forlader folkeskolen og træder ind på ungdomsuddannelserne.

- Vi skal også være opmærksomme på ungdomsuddannelserne, men kan vi forhindre nogle i at ryge ud i misbrug inden, så bør vi gøre alt, hvad vi kan. Vi bruger mange penge på behandling, og kan vi forhindre misbrug ved at forebygge tidligere, så skal vi bare i gang, siger Pernelle Jensen.

Annonce

Samarbejde i gang

Ungdomsuddannelserne har etableret et fælles udvalg af studievejledere, som har fokus på misbrug.

Arbejdet er lige sat i gang, men Pernelle Jensen forventer sig meget af det.

- De kommer rundt og ser, hvilke tilbud vi fra kommunens side kan spille ind med. Det gælder blandt andet Headspace. Det er et vigtigt samarbejde, men indsatsen skal gå på to ben. Det vil sige, at vi også skal ind med information og forebyggelse tidligt, siger Pernelle Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce