Annonce
Fredericia

Indre Mission sender 74 ansatte hjem: 10 mand i Fredericia rammes

Indre Mission med hovedkontor på Korskærvej i Fredericia sender nu 74 ansatte hjem med lønkompensation fra statens hjælpepakke under coronanedlukningen af samfundet. 10 af de 74 har base i Fredericia. Arkivfoto: Torben Glyum
Organisationen med hovedkvarter på Korskærvej bygger i sagens natur på mødet mellem mennesker. Det kan ikke lade sig gøre nu. Staten kompenserer 75 procent af hjemsendtes løn.
Annonce

Fredericia: Nu sender Indre Mission 74 medarbejdere hjem på grund af corona-smittefaren og restriktionerne i samfundet for at hindre spredning. 10 af de berørte arbejder i hovedkontoret i Fredericia.

Det oplyser IM’s generalsekretær, Jens Medom Madsen, til Fredericia Dagblad.

Resten virker over hele landet - for eksempel med børnemøder, bedemøder, i bibelkredse, i Indre Missions missionshuse og virksomheder.

Beslutningen er taget, fordi en meget stor del af de arbejdsopgaver, som mange medarbejdere har, ikke kan løftes i den nuværende situation.

Jens Medom Madsen, generalsekretær, Indre Mission

Annonce

Giver mening

De hjemsendte får fuld løn i perioden.

Indre Missions gør ligesom andre brug af muligheden for at få lønkompensation af staten via de enorme hjælpepakker, regeringen har lanceret og fået Folketingets fulde opbakning til.

- Beslutningen er taget, fordi en meget stor del af de arbejdsopgaver, som mange medarbejdere har, ikke kan løftes i den nuværende situation, står der i et brev til Indre Missions flere tusinde venner.

Der opereres ikke med medlemmer og kontingent, men med støtter og deres bidrag i form af eksempelvis donationer og arv.

Annonce

Forudser store tab

Desuden kommer lukningen af alle Indre Missions genbrugsbutikker og IM’s Hotel Hebron i København samt aflysning af mange rejser med organisationens Felix Rejser til at koste dyrt, fortæller Jens Medom Madsen.

Ordningen med lønkompensation indebærer, at de hjemsendte ikke må arbejde.

- Og Indre Mission ikke må opsige medarbejdere så længe, hedder det i brevet:

- De hjemsendte får fuld løn i perioden, men skal dog selv bidrage med fem feriedage eller tilsvarende afspadsering. Staten dækker i resten af hjemsendelsesperioden 75 procent af lønnen, mens Indre Mission skal afholde de sidste 25 procent.

Annonce

Kan vare længe

Beslutningen trådte i kraft fra og med torsdag 26. marts 2020.

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor længe de berørte medarbejdere skal være hjemsendte. Den vedtagne lønkompensationsordning løber frem til 9. juni 2020, forklarer generalsekretæren:

- Som det ser ud nu, forestiller vi os, at vi kan komme til at benytte ordningen helt frem til denne dato.

En række ledere og medarbejdere - både i regionerne og i Indre Missions Hus på Korskærvej i Fredericia - skal i mellemtiden sikre, at arbejdet med at servicere både givere, kunder hos Felix Rejser og Forlagsgruppen Lohse fortsætter. Ligesom de skal håndtere løn og ansættelsesvilkår, udgive bøger, kommunikere online, få sendt Indre Missions Tidende på gaden med videre.

Annonce

Også lyspunkter i IM

- Heldigvis er Indre Missions økonomi styrket de senere år, forklarer Jens Medom Madsen og afviser, at coronakrisen kan koste IM livet:

- Nej, det er rettidig omhu, vi udviser nu.

Han nævner, at selvom der venter store indtægtstab på kommercielle aktiviteter, står Indre Missions støtter også sammen i denne tid:

- Vi holdt en online møde sidste torsdag, hvor vi kunne se, at vi nåede ud til 1000 skærme, hvor der nok har siddet flere ved hver skærm. På opfordring fik vi 115.000 kroner ind i støtte via Mobilepay, og det er vi selvfølgelig meget taknemmelige over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Annonce