Annonce
forside

Indsatsleder efter diesel-uheld: - Få hundrede liter er spildt

Det har vist sig mere besværligt at få tømt og flyttet den tankvogn, der mandag morgen væltede og spærrede dele af rundkørslen ved Egeskov Skovvej i Fredericia. Udsigten til, at vejen genåbnes er blevet lidt længere. Foto: Peter Friis Autzen

Vej stadig spærret. Det trækker ud med at få tømt og flyttet den tankvogn, der mandag morgen væltede og spærrede halvdelen af rundkørslen ved Egeskov Skovvej.

Annonce

Fredericia/Egeskov: - Det har taget længere tid at pumpe dieselen fra tankene.

Sådan lyder det fra Jan Møller, indsatsleder ved TrekantBrand godt seks timer efter, at en Skanol tankvogn forulykkede i rundkørslen ved Egeskov Skovvej i Fredericia. Tankvognen kørte med omkring 40.000 liter dieselolie, og hvad der var årsag til ulykken, er stadig uvist.

De dybe hjulspor i jordvolden i midten af rundkørslen indikerer dog, at chaufføren på en eller anden måde nærmest er kørt tværs over rundkørslen i stedet for at køre højre om. Den oprindelige vurdering lød, at man forventede at kunne åbne vejen omkring middag. Det er dog ikke tilfældet i skrivende stund.

- Vi er først færdige med en tredjedel af forvognen nu, og først når den er tom, kan vi vende den væltede anhænger om, siger Jan Møller.

Annonce

Følg udviklingen

I første omgang forventede beredskabet på stedet at kunne tømme den væltede anhænger - som havde omkring 17.000 liter dieselolie i sig - for derefter at vende den og til sidst at trække hele tankvognen fri fra rabatten. Men det viser sig, at lastbilen er for tung.

Derfor skal forvognen også tømmes for diesel, og det er noget, der ifølge indsatslederen tager tid.

Han vurderer dog, at spildet i forbindelse med uheldet er minimalt.

- Vi er nede på få hundrede liter i alt.

Rundkørslen er stadig spærret af for de bilister, der skal fra Fredericia mod Vejle. Sådan håber indsatslederen, situationen forbliver. Det vil dog vise sig, hvor meget plads, beredskabet har brug for, når tankvognen skal trækkes helt fri.

Ifølge Vejdirektoratet forventes vejen tidligst genåbnet midt på eftermiddagen. Du kan holde dig opdateret på trafikinfo.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce