Annonce
112

Indsatsleder efterlyser respekt – borgere forsøgte at gå gennem afspærring

Torsdag eftermiddag afspærrede politiet noget af fortorvet ved Danmarksgade 16 og 14. Et stillads var væltet tværs over Danmarkstræde, og derfor blev strædet også spærret af. Indsatsleder ved TrekantBrand oplevede dog, at borgere ikke respekterede afspærringen. Foto: Kathrine Jensen
Indsatsleder fra TrekantBrand oplevede torsdag, hvordan borgere forsøgte at snige som om eller gennem den afspærring, der var sat op i Danmarkstræde på grund af et væltet stillads.

Fredericia: Torsdag aften var Danmarksgade og Danmarkstræde i den grad omdrejningspunktet for både nysgerrige blikke og arbejdende stilladsmedarbejdere, der forsøgte at få bugt med et væltet stillads. Indsatsleder Per Møller Jensen fra TrekantBrand var på stedet, og med sig havde han først en kran, der forsøgte at skubbe stilladset på plads, og senere en redningslift, da skubbe-projektet ikke lykkedes.

Torsdag aften lykkedes det langt om længe at få pillet de løse stilladsdele ned, og aftalen var herefter, at det resterende stillads, der stod langs Danmarkstræde skulle pilles helt ned.

Det var farligt

Dagen derpå gør indsatslederen status.

- Vi spærrede kun af i det omfang, hvor vi vurderede, at der var fare på færde, og det var der ikke på noget tidspunkt i Danmarksgade, for så havde vi heller ikke selv holdt der med vores biler, lyder det fra Per Møller Jensen.

Han efterlyser dog, at borgerne respekterer den afspærring, der rent faktisk sættes op. Og den oplevelse havde han ikke torsdag.

- Det var svært at få borgerne til at respektere, at de ikke måtte gå igennem Danmarkstræde. Der var flere, der synes, at de godt lige kunne liste forbi eller igennem, men når jeg siger, at det er farligt, så er det farligt, slår Per Møller Jensen fast.

Indsats afblæst

Det løbske stillads var væltet tværs over Danmarkstræde, og derfor blev Danmarkstræde også spærret af. Indsatslederen har fuld forståelse for, at situationen gjorde folk nysgerrige.

- Men vi opsætter afspærringen, fordi vi har brug for arbejdsro. Det er i forvejen et besværligt arbejdsområde, sådan en gågade, men der var vi nødt til at sige, hertil og ikke længere, fortæller indsatslederen.

Vurderingen var derimod, at der ikke på noget tidspunkt var fare på færde i selve Danmarksgade. I øjeblikket, hvor Trekantens Stilladser og TrekantBrand forsøgte at skubbe det væltede stillads på plads, måtte indsatslederen dog konstatere, at resten af stilladset, der stod ud mod Danmarksgade, begyndte at rykke på sig. Derfor blev den indsats afblæst.

Torsdag aften klokken 22 meldte Per Møller Jensen om, at afspærringen nu var ophævet, og at det igen var sikkert at færdes i strædet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce