Annonce
112

Indsatsleder efterlyser respekt – borgere forsøgte at gå gennem afspærring

Torsdag eftermiddag afspærrede politiet noget af fortorvet ved Danmarksgade 16 og 14. Et stillads var væltet tværs over Danmarkstræde, og derfor blev strædet også spærret af. Indsatsleder ved TrekantBrand oplevede dog, at borgere ikke respekterede afspærringen. Foto: Kathrine Jensen
Indsatsleder fra TrekantBrand oplevede torsdag, hvordan borgere forsøgte at snige som om eller gennem den afspærring, der var sat op i Danmarkstræde på grund af et væltet stillads.

Fredericia: Torsdag aften var Danmarksgade og Danmarkstræde i den grad omdrejningspunktet for både nysgerrige blikke og arbejdende stilladsmedarbejdere, der forsøgte at få bugt med et væltet stillads. Indsatsleder Per Møller Jensen fra TrekantBrand var på stedet, og med sig havde han først en kran, der forsøgte at skubbe stilladset på plads, og senere en redningslift, da skubbe-projektet ikke lykkedes.

Torsdag aften lykkedes det langt om længe at få pillet de løse stilladsdele ned, og aftalen var herefter, at det resterende stillads, der stod langs Danmarkstræde skulle pilles helt ned.

Annonce

Det var farligt

Dagen derpå gør indsatslederen status.

- Vi spærrede kun af i det omfang, hvor vi vurderede, at der var fare på færde, og det var der ikke på noget tidspunkt i Danmarksgade, for så havde vi heller ikke selv holdt der med vores biler, lyder det fra Per Møller Jensen.

Han efterlyser dog, at borgerne respekterer den afspærring, der rent faktisk sættes op. Og den oplevelse havde han ikke torsdag.

- Det var svært at få borgerne til at respektere, at de ikke måtte gå igennem Danmarkstræde. Der var flere, der synes, at de godt lige kunne liste forbi eller igennem, men når jeg siger, at det er farligt, så er det farligt, slår Per Møller Jensen fast.

Indsats afblæst

Det løbske stillads var væltet tværs over Danmarkstræde, og derfor blev Danmarkstræde også spærret af. Indsatslederen har fuld forståelse for, at situationen gjorde folk nysgerrige.

- Men vi opsætter afspærringen, fordi vi har brug for arbejdsro. Det er i forvejen et besværligt arbejdsområde, sådan en gågade, men der var vi nødt til at sige, hertil og ikke længere, fortæller indsatslederen.

Vurderingen var derimod, at der ikke på noget tidspunkt var fare på færde i selve Danmarksgade. I øjeblikket, hvor Trekantens Stilladser og TrekantBrand forsøgte at skubbe det væltede stillads på plads, måtte indsatslederen dog konstatere, at resten af stilladset, der stod ud mod Danmarksgade, begyndte at rykke på sig. Derfor blev den indsats afblæst.

Torsdag aften klokken 22 meldte Per Møller Jensen om, at afspærringen nu var ophævet, og at det igen var sikkert at færdes i strædet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce