Annonce
112

Indsatsleder: Ned på knæ og drop nu den ukrudtsbrænder

Det går stærkt, når en ukrudtsbrænder kommer for tæt på hække eller buske. Det måtte en husejer i Erritsø erkende mandag eftermiddag. Arkivfoto
Mandag eftermiddag gik det igen galt med kombinationen ukrudtsbrænder og hæk. Indsatsleder opfordrer til at finde lugejernet frem. Det er stadig tørt derude.

Erritsø: En husejer kan sandsynligvis se frem til en regning for udrykning af indsatsleder, motorsprøjte og tankvogn mandag eftermiddag. Regningen udløses efter alt at dømme, fordi han var for uforsigtig med en ukrudtsbrænder.

- Det er simpelthen for risikabelt at bruge ukrudtsbrænder i øjeblikket. Det har regnet, men det er stadig meget tørt derude. Mit bedste råd er at finde lugejernet frem og komme ned på knæ, siger indsatsleder for TrekantBrand i Fredericia Hans Egon Berndorff.

Meldingen lød på mindre naturbrand, da han rykkede til Stensgårdsvej, Det viste sig, at det var en hæk, der brændte.

- Naboen stod og sprøjtede hækken over med en haveslange, og det var en rigtig god hjælp for os. Vi kunne hurtigt få slukket, så skaderne begrænsede sig til to meter hæk, siger indsatslederen.

Annonce
Det har regnet, men det er stadig meget tørt derude, så glem ukrudtsbrænderen.

Indsatsleder Hans Egon Berndorff, TrekantBrand i Fredericia

Det går lynhurtigt

At det virkelig går stærkt, når ukrudtsbrænderen får fat, måtte husejeren erkende.

- Han fortalte, at brænderen kun lige havde fået fat i lidt af hækken, og så bredte det sig på et øjeblik. Og så hurtigt går det altså. Derfor bør man vælge at fjerne ukrudt med hænderne, siger Hans Egon Berndorff.

Indsatslederen kunne fortælle husejeren om den voldsomme gårdbrand på Fyn lørdag, som også vurderes at skyldes brug af ukrudtsbrænder. Branden på Fyn krævede blandt andet assistance fra mandskab fra Fredericia.

Politiet rykkede også til brandstedet i Erritsø, og indsatslederen overlod derfor til politifolkene at afgøre om sagen får et efterspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce