Annonce
112

Indsatsleder: Ned på knæ og drop nu den ukrudtsbrænder

Det går stærkt, når en ukrudtsbrænder kommer for tæt på hække eller buske. Det måtte en husejer i Erritsø erkende mandag eftermiddag. Arkivfoto
Mandag eftermiddag gik det igen galt med kombinationen ukrudtsbrænder og hæk. Indsatsleder opfordrer til at finde lugejernet frem. Det er stadig tørt derude.
Annonce

Erritsø: En husejer kan sandsynligvis se frem til en regning for udrykning af indsatsleder, motorsprøjte og tankvogn mandag eftermiddag. Regningen udløses efter alt at dømme, fordi han var for uforsigtig med en ukrudtsbrænder.

- Det er simpelthen for risikabelt at bruge ukrudtsbrænder i øjeblikket. Det har regnet, men det er stadig meget tørt derude. Mit bedste råd er at finde lugejernet frem og komme ned på knæ, siger indsatsleder for TrekantBrand i Fredericia Hans Egon Berndorff.

Meldingen lød på mindre naturbrand, da han rykkede til Stensgårdsvej, Det viste sig, at det var en hæk, der brændte.

- Naboen stod og sprøjtede hækken over med en haveslange, og det var en rigtig god hjælp for os. Vi kunne hurtigt få slukket, så skaderne begrænsede sig til to meter hæk, siger indsatslederen.

Det har regnet, men det er stadig meget tørt derude, så glem ukrudtsbrænderen.

Indsatsleder Hans Egon Berndorff, TrekantBrand i Fredericia

Annonce

Det går lynhurtigt

At det virkelig går stærkt, når ukrudtsbrænderen får fat, måtte husejeren erkende.

- Han fortalte, at brænderen kun lige havde fået fat i lidt af hækken, og så bredte det sig på et øjeblik. Og så hurtigt går det altså. Derfor bør man vælge at fjerne ukrudt med hænderne, siger Hans Egon Berndorff.

Indsatslederen kunne fortælle husejeren om den voldsomme gårdbrand på Fyn lørdag, som også vurderes at skyldes brug af ukrudtsbrænder. Branden på Fyn krævede blandt andet assistance fra mandskab fra Fredericia.

Politiet rykkede også til brandstedet i Erritsø, og indsatslederen overlod derfor til politifolkene at afgøre om sagen får et efterspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Annonce