Annonce
Alarm 112

Ingen anke: Svenskere undgår terrorstraf i bombesag

Bombe mod Skattestyrelsen udløste ikke skærpende terrorbestemmelse i byretten, og sagen bliver ikke anket.
Annonce

Anklagemyndigheden opgiver at få to svenske mænd dømt efter en af straffelovens terrorbestemmelser og den grove bestemmelse om bombesprængning.

Mændene blev 9. juli dømt for at have udløst en bombe foran Skattestyrelsens kontorer på Østerbro i København.

Anklagemyndigheden gik efter at få mændene dømt efter en bestemmelse om sprængning, der har en strafferamme på fængsel indtil livstid. Derudover ville man have taget en skærpende passus fra terrorbestemmelserne i brug.

Men domsmandsretten i Københavns Byret valgte alene at dømme efter den milde bestemmelse om forvoldelse af sprængning - hvor strafferammen dog er hele 12 år. Og den skærpende bestemmelse blev ikke taget i brug.

Anklagemyndigheden oplyser mandag i en mail til Ritzau, at hverken de dømte eller anklagemyndigheden vil anke sagen til Østre Landsret. Og dermed slipper de dømte for yderligere tiltale.

Dommen fra 9. juli, hvor 23-årige Nurettin Nuray Syuleyman og 24-årige Zacharias Tamer Hamzi blev idømt henholdsvis fire og fem års fængsel, står dermed ved magt.

De to var i en Citroën Berlingo kørt fra Sverige med en bombe. Syuleyman agerede chauffør, mens Hamzi anbragte og antændte bomben. Hvad motivet var, fortaber sig i det uvisse.

De to mænd nægtede sig under retssagen skyldige, men de har trods muligheden for at anke sagen til frifindelse valgt at acceptere byrettens dom.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

INFO

Pressenævnet kritiserer Fredericia Dagblad

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Testbil kommer til Fredericia: 16 gymnasieelever og én lærer smittet - over 800 elever og lærere skal testes for corona

Fredericia For abonnenter

Derfor prioriteres coronatests på Fredericia Gymnasium: Regionen forventer at finde flere smittede

Erhverv

Corona aflyser mesterskab i håndværk i MesseC - både arrangører og messedirektør ærgrer sig

Annonce