Annonce
forside

Ingen er kommet til skade ved brand - indsatsleder blev kortvarigt svimmel

En nybygget erhvervsejendom på Vesterballevej brød onsdag formiddag i brand, Stærk blæst gjorde slukningarbejdet vanskeligt, men omkring klokken 12.40 kunne TrekantBrand meddele, at branden var under kontrol. Foto: Peter Leth-Larsen

Den voldsomme brand, der har raseret en industribygning på Vesterballevej siden onsdag morgen, er nu under kontrol, oplyser operationschef hos TrekantBrand Casper Christensen.

Snoghøj: Branden på Vesterballevej, der har sendt en stor røgsky op over Snoghøj det meste af onsdag formiddag, er nu under kontrol, oplyser TrekantBrand.

- Den er under kontrol, og vi er nu i efterslukningsfasen, siger Casper Christensen, der er operationschef hos Trekantbrand, samtidig med, at sirenevarslingen afblæses.

Operationschefen fortæller, at brandfolkene nu vil gå i gang med at få trukket nogle af elementer af bygningen fra hinanden, så man kan få slukket det hele.

- Vi bliver derude et godt stykke tid endnu, indtil det er færdigt, siger Casper Christensen.

Han fortæller ved samme lejlighed, at en indsatsleder på stedet kortvarrigt følte sig svimmel og blev tilset af ambulancefolk. Han skulle dog have fået det bedre og stadig være i gang med at få slukket branden. Desuden er der ingen, der er kommet til skade i forbindelse med branden.

Også Sydøstjyllands Politi meddeler via Facebook, at der er styr på flammerne, så sirenevarslingen kan afvarsles.

- Der er fortsat røg og flammer, men bygningen er stort set nedbrændt på nuværende tidspunkt. Derfor afvarsles sirenevarslingen nu, skriver de på Facebook.

Der kan dog stadig gå nogle timer, inden folk kan vende tilbage til deres bolig eller arbejdsplads i området.

- Det betyder dog ikke, at man allerede nu kan vende tilbage til området, og Sydøstjyllands Politi anmoder kraftigt om, at nysgerrige ikke søger mod stedet, hvor myndighederne fortsat arbejder. Når der ikke længere kommer røg fra branden, så kan beboere i området eller borgere med ærinde vende tilbage - det antages at tage et par timer indtil kl. ca. 14.30, skriver Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce