Annonce
Fredericia

Ingen grund til at blive hjemme: Gratis bybusser i Fredericia på valgdage

Gratis bybuskørsel i Fredericia på valgdagene til både EU-parlamentet søndag 26. maj og Folketinget grundlovsdag onsdag 5. juni. Foto: Sydtrafik

Fredericia: Der er gratis bybuskørsel til alle i Fredericia på valgdagene til både EU-parlamentet søndag 26. maj og Folketinget grundlovsdag onsdag 5. juni.

Det oplyser det regionale trafikselskab Sydtrafik i en pressemeddelelse. Men det er Fredericia Kommune, der giver, på de to dage.

Dog ikke i rutebilerne. Her kan man imidlertid køre en tur for en femmer både 26. maj og 5. juni - i tidsrummet fra 08.00 til 21.00. Billetter skal købes i Sydtrafiks Mobilbillet App, der hentes gratis til mobiltelefonen i enten App Store eller Google Play. Kampagnebilletten til fem kroner er dog ikke gyldig hos DSB, Arriva, X-bus og Flextur, tilføjer Sydtrafik.

Sydtrafik og Fredericia Kommune ønsker at hjælpe folk, der ikke har egen bil eller kan cykle eller gå, hen til valgstederne. Men også at støtte en grønnere politik, hvor man transporterer sig sammen, og siden 2012 er der tilbudt billigere eller gratis rejsehjemmel, når vi skal stemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce