Annonce
Fredericia

Ingen hast og løftede bryn i hædret butik: God tid og hjælp til handicappede

Vestbyens Herretøj og indehaver Henrik Hansen (th) er hædret med Fredericia Kommunes handicappris 2020. Der ekspederes på normal vis, men der skal være plads til alle. Også handicappede kunder, psykisk og fysisk syge og andre med behov for ekstra hjælp og tålmodighed. Det gør de i butikken på Vejlevej, og derfor hædres den med diplom og pokal. Foto: Søren Gylling
Vestbyens Herretøj har med årene fået en særlig kundekreds: Mennesker med alle mulige fysiske og psykiske udfordringer for hvem, det kan være svært at shoppe. Nu belønnes det.
Annonce

Fredericia: - Hvis jeg gerne vil have dine penge, skal du opleve en god service. Hvis jeg gerne vil have handicappede kunders penge, skal de opleve en god service.

Sådan sammenfatter Henrik Hansen det - indehaver af Vestbyens Herretøj i Fredericia.

Med andre ord: Der er ingen forskel på hverken høje og lave, tykke og tynde, blinde og seende. Om man er udviklingshæmmet eller ej. Sloganet på Vejlevej 34 er Velklædt og godt tilpas, og vi har alle brug for bukser, der passer.

Måske derfor handler mange handicappede fra områdernes institutioner hos ham. Tillige med de syns- og hørehæmmede, som Fredericia historisk har en del af på grund af særlige skoler og feriesteder.

I hvert fald vandt Vestbyens Herretøj torsdag Fredericia Kommunes handicappris 2020, og i indstillingen lød det blandt andet:

- I Vestbyens Herretøj tilgodeser Henrik og det øvrige personale i særlig grad mennesker med handicaps. Ud over, at de yder en fremragende service, sørger de for, at beboerne på Kobbelgården 3 og Ullerupdalvej 90-96 får en rigtig, rigtig god oplevelse.

Annonce

Vi mødes i øjenhøjde

Jørgen Jørgensen bor ikke på et af de nævnte bosteder i byen, men på et lignende i Brejning, og han er helt enig:

- Her er der god tid.

- Der bliver ikke løftet øjenbryn, supplerer pædagog, Birte Jacobsen, der er taget med ham ud at købe tøj.


Vi har altid haft mange handicappede. Udviklingshæmmede fra bostederne, men også blinde fra Fuglsangcentret.

Henrik Hansen, indehaver af Vestbyens herretøj


Jørgen Jørgensen, 49, er psykisk udviklingshæmmet og bor på De 2 Gårde, Rønnevang 3, drevet af Vejle Kommune.

Jørgen Jørgensen og Birte Jacobsen får en kop kaffe efter storindkøb til Jørgen. Han er udviklingshæmmet og har behov for pædagogen Birte som sin hjælper. Men også for, at der i Vestbyens Herretøj tages ekstra hensyn. Foto: Morten Kiilerich

På grund af medicin har Jørgens mundvand tendens til at løbe, og selvom han diskret tørrer det af, forklarer han og Birte, at der i andre butikker har været lidt for meget fokus på denne bivirkning. Eller i hvert fald en rådvildhed over, hvordan man lige skal tackle en kunde, der ikke er som de fleste andre og har brug for ekstra vejledning og tålmodighed.

- Og det er også helt forståeligt, hvis man ikke er vant til at se en handicappet, medgiver Birte Jacobsen, men her møder de os i øjenhøjde med det samme. Vi oplever stor tryghed.

Annonce

Begyndte med blinde

Jørgen Jørgensen er i øvrigt ikke den store shopper og datosætter gerne fornyelsen af sin garderobe til henholdsvis én gang i foråret og én i efteråret.

Til gengæld køber han stort ind:

- Jeg har fået bukser, T-shirts, strømper, en langærmet bluse og nattøj. Der er altid så meget pænt her.

Vinder årets handicappris

Torsdag vandt Vestbyens Herretøj Fredericia Kommunes handicappris 2020.

Den er indstiftet af byrådets senior- og handicapudvalg og kommunens handicapråd.

11 indstillinger af foreninger, virksomheder, butikker, andre initiativer m.v. var der indkommet.

- Jeg blev meget overrasket og vidste ingenting på forhånd, fortæller Henrik Hansen om handicapprisen i form af diplom, pokal og blomster:

- Vi har altid haft mange handicappede. Udviklingshæmmede fra bostederne, men også blinde fra Fuglsangcentret. Det begyndte dengang, vi lå ovre i Vestcentret, hvor mange blinde på kursus trænede med deres førerhunde. Døve fra døveskolen kommer her også - og selvfølgelig alle mulige andre kunder.

- Vi har desuden store prøverum, hvor der er plads til både dem og deres hjælpere, og vi kan også selv være der og hjælpe, hvis det ønskes, forklarer Henrik Hansen:

- Og så har det altid bare været sådan, at der skal være plads til alle. Til alle slags kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce