Annonce
Kultur

Ingen jazz til Fredericias frihedsfest: 6. Juli Jazz aflyses i år

Niels Erik Uth-Andersen, Christa Jepsen og Peter Kümmel-Nielsen er kede af, at Fredericia Jazzklub må aflyse årets 6. Juli Jazz. Foto: Peter Friis Autzen
Selvom der stadig er usikkerhed om forsamlings-loftet, er Fredericia Jazzklub nødt til at trække stikket på årets største event.
Annonce

Fredericia: Der bliver ingen 6. Juli Jazz i Fredericia i år. Fredericia Jazzklub har set sig nødsaget til at aflyse arrangementet, der ellers er foreningens største og altid et hit i gården ved Tøjhuset.

- Det er rigtig ærgerligt, men det kan ikke være anderledes, siger formand Peter Kümmel-Nielsen.

Sammen med næstformand Niels Erik Uth-Andersen og kasserer Christa Jepsen har han været i kontakt med samarbejdspartnere, sponsorer og orkestre. Over en bred kam er aflysningen modtaget med forståelse.

Regeringen vil hæve forsamlingsloftet gradvist frem til september. 6. Juli Jazz plejer at have omkring 200 besøgende til spisning og omkring 300 til musik. Og jazzklubben tør ikke satse på, at foramlingsloftet hæves så højt op inden 6. juli.

- Og selv hvis man til den tid må samle så mange mennesker, er det umuligt at dække op til 200 med den korrekte afstand. Det kan i det hele taget ikke lade sig gøre. Med så stor usikkerhed kan vi ikke forsvare at trække aflysningen længere, siger Christa Jepsen.

Med så stor usikkerhed kan vi ikke forsvare at trække aflysningen længere.

Christa Jepsen, kasserer

Annonce

I vækst, men udfordret

Fredericia Jazzklub er ellers inde i en god udvikling i disse år. Medlemstallet stiger og ligger aktuelt på omkring 360 - godt og vel 40 flere end for et år siden, oplyser Christa Jepsen.

Sponsorerne - eller annoncørerne, som klubben kalder dem - er også glade for at støtte op om foreningens udbud af kultur og hygge. Faktisk har mindst én af dem allerede meddelt, at han forlænger sit sponsorat, selvom han ikke får sin annonce i programmet i år.

- Han vil bare gerne støtte op anonymt. Det er altså fornemt, og vi er meget glade, siger Niels Erik Uth-Andersen.

Økonomiske håndsrækninger er mere end almindeligt velkomne i denne tid. Forårets mange aflysninger af Frokokstjazz har gjort ondt i kassen. Og aflysning af 6. Juli Jazz gør bare smerten værre - også selvom klubben kan påberåbe sig force majeure og dermed slippe ret uskadt ud af sine kontrakter.

Annonce

Jazzen kommer igen

Aflysningen af 6. Juli Jazz skal gerne blive en enlig svale. Og allerede nu er planlægningen af næste års festival i gang.

- Vi var jo nået meget langt med forberedelserne i år. Nogle af de indgåede aftaler overflyttes til næste år, siger Niels Erik Uth-Andersen.

Og allerede til efteråret skydes der gang i jazzen igen.

- Vores næste Frokostjazz bliver 5. september med Jazz Delux. Vi glæder os - ligesom alle andre, siger Peter Kümmel-Nielsen.

JazzDeluxe er næste punkt i Fredericia Jazzklubs program. De optræder til Frokostjazz 5. september. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce