Annonce
Fredericia

Ingen krudt og kugler til årets 6. Juli-festlighed: Historien skal stadig fortælles

Processionen under 5.-6. Julidagene plejer at være lig med en stor menneskemængde, ligesom det er tilfældet ved de øvrige aktiviteter på de historiske dage. I år er programmet væsentlig anderledes. Historien fejres dog stadig. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Afviklingen af årets 6. Julidage bliver markant anderledes i år end vanligt. Corona er en kæp i hjulet, men udfordringen til trods er aktiviteterne for dagene nu på plads.
Annonce

Fredericia: Corona har sat en bremse for mange ting – herunder også årets 5.-6. Julidage i Fredericia, der ellers plejer at være lig med masser af mennesker i byen og adskillige aktiviteter. Der nedskaleres i år, men det betyder langt fra, at de historiske dage bliver glemt i år. Men programmet ser – i sagens natur - lidt anderledes ud.

For de, der ikke har været fan af at blive vækket af 27 skud fra Prins Georgs Bastion klokken 6.30 den 6. juli, er der gode nyheder. Skuddene udgår i år.

- 6. Julidagene bliver anderledes i år på grund af coronakrisen, men vi har stadig vores fælles historie, som man kan komme ud og opleve på egen hånd, siger Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Vanligt bliver der også lagt kranse rundt omkring i byen ved mindesmærker, men for at undgå, at for mange samles, bliver kransene lagt i løbet af den 5. juli.

Annonce

Podcast og plakater

Programmet omkring 6. Julidagene byder i år derudover på mulighed for sejlads fra Langebro/Gammel Havn – i år dog uden fyrværkeri.

Der er foredrag om dansk guldalder på biblioteket den 6. juli, og minde- og festkoncerten i Trinitatis Kirke bliver også til noget – bare ikke fysisk på dagen. I år bliver der ingen koncert i kirken den 5. juli, men den bliver til gengæld optaget af Fredericia Dagblad og sendt via avisens hjemmeside den 5. juli.

Gudstjenesten klokken 21 den 5. juli i Sct. Michaelis Kirke kan opleves live, men der er begrænset pladser på grund af corona. Denne mindegudstjeneste bliver dog også optaget og sendt af DanmarkC TV.

Også museerne er på gaden i år med 10 standere med 30 plakater. Temaerne er i år ”Byen og Borgerne” samt ”Slaget ved Fredericia”. Allerede fra uge 26 kan udstillingen ses ved Det Hvide Vandtårn.

Familiens yngste kan også tage 6. Juli-børneruten, som følger samme rute, som processionen plejer at gå den 6. juli, og samtidig er der også kommet en ny podcast ”Fredericia by og fæstning. Ifølge pressemeddelelsen kan podcasten høres på Itunes, Spotify og Google Podcast.

6. Julidagene 2020 bliver filmet og vist i løbet af 6. juli på 6. Julidagenes Facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce