Annonce
Fredericia

Ingen krydstogtansatte at servicere: Derfor kommer madvogn til Trelde Næs

Det bliver primært Maria Storgaard Lorentzen, som man kan møde i madvognen henover sommeren. Privatfoto
Fra pinsen og henover sommeren får besøgende ved Trelde Næs mulighed for at købe forfriskninger ved parkeringspladsen. Manglende krydstogtskibe er medvirkende til, at idéen er opstået.
Annonce

Trelde Næs: Normalt står Maria og Søren Storgaard Lorentzens madvogn ved havnen, hvor de er klar til at servicere de mange filippinske besætningsmedlemmer, der er ombord på skibene, når de lægger til kaj. Det antal lægger ofte mellem 300-500, nævner Søren Storgaard Lorentzen.

I år blev den mulighed imidlertid lagt på køl, da anløbene fra krydstogtskibene er aflyst. Derfor måtte de gentænke deres omsætningsmuligheder.

- For at holde gang i biksen kontaktede jeg erhvervsforeningen (Business Fredericia, red.) for at høre, hvad de tænkte om muligheden for at være på Trelde Næs. Derefter gik det lynhurtigt med at få en godkendelse fra kommunen. Inden for halvanden time havde vi fået svar på, at vi er velkomne til det, forklarer Søren Storgaard Lorentzen.

Vognen holder parkeret på højre side af vejen, når man kommer kørende til parkeringspladsen på Trelde Næsvej. Privatfoto
Annonce

Pølser og is

Udvalget kommer til at bestå af pølser, is, drikkevarer samt et mindre udvalg af snacks. Har man lyst til at smage på sydøstasiatiske lækkerier, kan man også prøve majschips eller pindis, der er lavet på bønner og kokos.

Det har dog ikke været problemfrit at få idéen realiseret.

- Den generator, jeg havde regnet med, at vi skulle bruge for at få strøm på vognen, blev solgt foran næsen af os. Så jeg hørte kommunen, om vi kunne få strøm fra huset ved siden af. Det kunne vi heldigvis, siger Søren Storgaard Lorentzen, der imidlertid kun kan få halvt så meget strøm til vognen i forhold til det, han på forhånd havde planlagt efter.

Det er til gengæld nok til at holde isene kolde og pølserne varme.

Annonce

Bor i området

Madvognen holder sine første åbningsdage i pinsen, hvor den parkerer henover sommeren. Den kommer primært til at holde åbent i weekender, og når vejret er godt, uden at der bliver nogle faste åbningstider.

Til dagligt driver Søren og Maria Storgaard Lorentzen nemlig butikken X1-Fildan på Snaremosevej i Erritsø, og den butik skal fortsat betjenes.

Afstandsmæssigt kommer de imidlertid tættere på bopælen i Trelde, når de skal servicere besøgende ved næsset.

- Vi har i mange år tænkt, at der har manglet en mulighed for at købe lidt forfriskninger, hvis ikke man vil svinge ind forbi campingpladsen. Det er et skønt område, og der kommer mange forbi, så vi glæder os til at komme i gang, siger Søren Storgaard Lorentzen, som heller ikke vil afvise en senere gentagelse, hvis madvognen bliver en succes ved Trelde Næs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce