Annonce
Sport

Ingen nødhjælp til DGI Huset i første omgang: Ansøgning sendes tilbage til udvalg

DGI Huset og Sundhedshuset med blandt andet sygeplejeskolen er naboer, og DGI Huset vil gerne fortsætte den fælles kantinedrift. Det kræver, at idrætscentrets egenkapital genoprettes. Arkivfoto: Mette Mørk
Økonomiudvalget manglede svar på en række spørgsmål i forbindelse med ønsker om corona-hjælp til eksterne samarbejdspartnere.

Vejle: DGI Huset i Vejle får ikke en kommunal millionbevilling her og nu.

Det står klart, efter Vejle Byråds økonomiudvalg mandag behandlede idrætscentrets ansøgning om to millioner kroner. Pengene skal genoprette idrætscentrets egenkapital efter et coronaår med indtægtstab på 16 millioner kroner.

Økonomiudvalget har ikke sagt nej til ansøgningen fra DGI Huset og tre lignende ansøgninger fra kommunale samarbejdspartnere. Men sagen blev udsat, fordi medlemmer af økonomiudvalget havde spørgsmål, de ikke kunne få svar på ved mødet mandag:

Annonce

- Derfor må sagen en tur tilbage til kultur- og idrætsudvalget, siger viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), der ledede det punkt på dagsordenen.

Viceborgmesteren, der samtidigt er formand for kultur- og idrætsudvalget, overtog mødeledelsen, fordi borgmester Jens Ejner Christensen (V) var inhabil i behandlingen. Hans hustru, Anita Christensen, arbejder for Kongernes Jelling, der var blandt ansøgerne om en økonomisk håndsrækning.

Med borgmesteren sendt uden for den virtuelle dør var det op til viceborgmesteren at få behandlet ansøgningerne, der samlet løber op i 3,2 millioner kroner.


Den juridiske vurdering er, at det er muligt at støtte alle fire eksterne aktører.

Fra udvalgsdagsordenen


- Men der blev stillet regnskabstekniske spørgsmål, som forvaltningen ikke umiddelbart var i stand til at svare på. Derfor var der ikke andet at gøre end at få sagen tilbage til udvalget, forklarer Dan Arnløv Jørgensen.

Ingen panik hos direktør

Hos DGI Husets direktør Roland Christiansen udløser meldingen ikke panik:

- Bare sagen når at blive behandlet på det næste møde i økonomiudvalget, skal det nok gå, siger direktøren.

Andre ønsker også hjælp

DGI Huset er ikke alene om at ønske hjælp fra kommunen.

På mandagens økonomiudvalgsmøde skulle politikerne tage stilling til tre andre ansøgninger - men sagen blev sendt tilbage til kultur- og idrætsudvalget.

  1. Vejle Kulturservice, der står for Bygningen, ansøger om 397.000 kroner på baggrund af mistede indtægter for 1,7 millioner kroner
  2. Kongernes Jelling søger om 550.000 kroner efter et indtægtstab på 1,3 millioner kroner.
  3. "Idræt i dagtimerne" søger om 300.000 kroner efter et tilsvarende indtægtstab.

DGI Huset er klemt i forhold til et udbud af kantinedriften hos naboen - Sundhedshuset. Idrætscentret, der står for kantinedriften i dag, kan kun byde på opgaven, hvis egenkapitalen er positiv, og sidste års indtægtstab på 16 millioner kroner betød, at egenkapitalen på 1,9 millioner kroner forsvandt.

I sagsfremstillingen til økonomiudvalget gjorde embedsværket klart, at kommunen ikke bare kan støtte en privat virksomhed som DGI Huset. Men i kraft at, at centret også indeholder den kommunale svømmehal, er der alligevel mulighed for at give tilskud til netop den del af aktiviteterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce