Annonce
Fredericia

Ingen parkeringspanik her - tværtimod sukker ny, stor p-plads efter biler

Den nye parkeringsplads på Voss-grunden bruges kun af ganske få bilister. Og det er synd, mener læser Christian Jungmark. Pladsen ligger mellem Jyllandsgade (til venstre) og Sjællandsgade (til højre) og Vester Voldgade (nederst). Foto: Søren Gylling
Der er ingen grund til at køre frustreret rundt i jagten på et sted at parkere. For der er altid plads på den gamle Voss-grund.

Fredericia: God plads og gratis. Det er ord, der normalt kan sælge næsten hvad som helst. Men ikke den nye parkeringsplads på Voss-grunden. Den står næsten altid næsten tom for biler - og ofte endda helt uden en eneste bil.

Det undrer Christian Jungmark sig over. Han har benyttet Fredericia Dagblads og ElboBladets "Byen spørger"-modul, hvor alle kan komme med idéer til journalistik om vores by, til at foreslå lidt omtale af parkeringspladsen, som mange tilsyneladende ikke har opdaget.

- Fredericia har fået en ny p-plads, men ikke ret mange bruger den. Måske kunne dens eksistens gøres tydeligere, skriver Christian for at hjælpe plads-søgende bilister i jagten på et sted at stille bilen uden at risikere hverken bøder eller dyre parkeringsbilletter.

Annonce

Og der er noget om det. Efterfølgende har avisen været forbi pladsen en håndfuld gange på forskellige tidspunkter af dagen - alle indenfor normal arbejdstid.

To gange var der ikke en eneste bil på p-pladsen. Da der var flest, kunne der tælles 30 biler. Gennemsnittet er på otte.

Bilerne skal nok komme

Hos Fredericia Kommune ved man godt, at den nye p-plads ikke er byens mest brugte. Og det var  måske heller ikke ligefrem forventningen, at den ville blive det. I hvert fald ikke lige med det samme.

I forvejen er der store p-pladser i begge ender af den nærliggende Norgesgade. Og pladserne ved rådhuset og i p-huset ligger endnu tættere ved midtbyens butikker.

Alligevel forventer leder af Vej og Park ved Fredericia Kommune, Morten Kurtzmann Svanborg, at den nye plads på Voss-grunden vil blive mere og mere brugt.


Jeg tror, at vi efter sommerferien vil se, at flere og flere bruger p-pladsen.

Morten Kurtzmann Svanborg, Vej og Park


- Det er stadig ret nyt med de mange pladser, og det er jo heller ikke alle, som er tilbage til at møde fysisk på job. Fra Vester Voldgade og Jyllandsgade er der for nylig sat skilte op med ”P”. Jeg tror, at vi efter sommerferien vil se, at flere og flere bruger p-pladsen – det kommer helt af sig selv, når der er fyldt op omme på Norgesgade Nord, lyder det fra Morten Svanborg.

Der arbejdes fortsat på at anlægge endnu en p-plads på den ryddede grund overfor Voss-grunden - på sydsiden af Sjællandsgade, hvor den gamle borgmesterbolig Tutavallis sidste år blev revet ned.

Begge nye p-pladser er midlertidige. Når engang en fremtidig anvendelse af de to store grunde ligger fast, vil pladserne forsvinde igen. Men endnu er der ingen aktuelle planer for grundene.

Der er god plads på den nye p-plads. Her er den helt tom en tirsdag klokken lidt i 16. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Læser undrer sig over spærring af ny parkeringsplads: Her er forklaringen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Søren Møller er konstitueret leder på musicaluddannelsen

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Alarm 112

Opdateret: Røg fra Nordre Kobbelvej: Brandfolk er i gang med efterslukning

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Cigaret-røveri opklaret: Mand har været på spil i flere politikredse, men er ikke anholdt

Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kultur

Kunstnere tænker ud af containeren: Laver skattejagt med rullefald og spænding for unge og voksne

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

FC Fredericia

Drama på Fyn: FC Fredericia tog den længst mulige vej til 2. runde

Annonce