Annonce
FC Fredericia

Ingen træningslejr til FC: Det er det rene vand i forhold til, hvad der foregår i verden

Christian Ege Nielsen og FC Fredericia skal ikke på træningslejr i år. Godt for det, siger anføreren. Foto: Jesper Banke
FC Fredericias spillere træner i blæst, regn og kulde uden udsigt til en forestående træningslejr sydpå. Men det passer klubbens anfører ganske udmærket.

Fredericia: Det er tiderne.

Sætningen er en af de mere anvendte i tv-serien Matador, og selvom den efterhånden er noget bedaget, gælder den stadig i dag. FC Fredericia træner i vind, regn og kulde. Under normale omstændigheder ville spillere og stab have en træningslejr at sydpå at se frem til, men sådan er det ikke i 2021.

Coronaen har stadig fat, og al snak om at rejse udenlands har derfor været lagt i graven fra begyndelsen. FC Fredericias anfører Christian Ege Nielsen er en af de spillere, der normalt nyder træningslejre til fulde. Men i år undværer han den gerne.

- At vi ikke tager af sted er det rene vand i forhold til, hvad der foregår rundt omkring i verden, konstaterer han.

FC Fredericia tager normalt til Tyrkiet på træningslejr. Det giver flere fordele:

Først og fremmest er klimaet godt, og dermed kan man træne på en anden måde. Eksempelvis kan der nørdes i dødbolde og detaljer, hvor træneren taler mens spillerne står stille uden at fryse. Desuden trænes der på rigtig græs, ikke kunstgræs.

Og så er der et socialt element. Spillerne bor tæt sammen og kommer hinanden ved.

- Der er ikke nogen, der har lyst til at tage på træningslejr nu. Det er en hård tid, og vi vil alle sammen gerne være sammen med vores nærmeste. Det er fedt at være på træningslejr, men lige i år er det dejligt, at vi ikke skal af sted, siger Christian Ege Nielsen.

Annonce

Er det nødvendigt?

I stedet forsøger spillerne at skabe en træningslejr-stemning i klubben.

- Vi er meget i klubben. De sociale ting, som normalvis gøres på en træningslejr, gør vi her så vidt det er muligt, siger Christian Ege Nielsen.

I forhold til træningen foregår den på kunstræs i stedet for på rigtig græs i Tyrkiet. Desuden er det en kold oplevelse for spillerne at stå stille, mens der gives taktiske dessiner.

- Men så tager vi lidt mere tøj på. Og meget af det, vi laver, kan man klare indendørs. Jeg tror ikke, vi kommer til at blive dårligere af ikke at rejse, siger anføreren.

Man kan godt få fornemmelsen af, at en træningslejr ikke er nødvendig. Heller ikke når coronaen slipper sit greb om verden. Sådan ser Christian Ege Nielsen det dog ikke.

- Det er en dejlig ting at se frem til i  en opstart, hvor vejret ikke er det bedste. Men i år er det ikke noget problem. Vi har i lang tid været indstillet på, at det er sådan, siger han.

Der er heller ikke andre danske klubber, der tager på træningslejr. Derfor er alle i samme båd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Placering til institution i Madsby rammer gammel losseplads: Undergrund skal grundigt undersøges

Annonce