Annonce
Kolding

Inger Irene har booket fælleshuset og inviterer enlige forældre og børn til juleaften: - Her kan de opleve næstekærlighed

Inger Irene Hansen bor i en af ældreboligerne ved siden af Munkensdam Plejecenter og har boet der i syv år. Hendes to voksne børn bor i Taulov og på Sjælland. I år skal hun holde juleaften med en gruppe enlige forældre med børn, som har reageret på hendes opslag, hvor hun inviterede folk til at komme og holde jul med hende.  Foto: Søren Gylling
66-årige Inger Irene Hansen fra Kolding har inviteret seks enlige forældre med børn til juleaften i fælleshuset, hvor hun bor. Hun havde selv en barndom i små kår og mener, at det er vigtigt at gøre noget næstekærligt for andre.

Kolding: Inger Irene Hansen skulle egentlig have været på rejse til Israel hen over julen i år. Men da hendes rejsefælle forleden meldte fra på grund af bekymring over coronasmitten, traf hun en vigtig beslutning.

I stedet ville hun invitere seks enlige forældre med børn til at komme og holde juleaften i det fælleshus, der ligger i tilknytning til ældreboligerne, hvor hun bor. Og 66-årige Inger Irene Hansen skal nok sørge for at lave al maden. Gæsterne skal bare dukke op.

Hun lavede et opslag på Facebook, og i løbet af kort tid tikkede der beskeder ind fra de første tre forældre med børn. De mangler et netværk at fejre juleaften med - og for nogles vedkommende er økonomien måske også så trængt, at det er svært at få pengene til at række til juleand, rødkål og juletræ.

Annonce

Inger Irene Hansen fortæller, at hun i dag, hvor hun er folkepensionist, ikke mangler noget økonomisk, og hun har derfor tænkt sig at bruge nogle af de opsparede penge, som hun skulle have brugt på Israel-rejsen, til at købe julemad, juletræ og andre varer for til sit julearrangement.

Jeg får en tilfredsstillelse ved at hjælpe andre og har gennem en årrække oplevet, at det er en dobbelt gave at give.

Inger Irene Hansen

- Jeg kommer selv fra meget små kår. Der var for eksempel en hel vinter, da jeg var barn, hvor jeg gik i skole i sutsko. Vi var mange børn, og der var få penge, så jeg ved, hvad det vil sige ikke at få noget til jul, fortæller Inger Irene Hansen, der stammer fra Midtsjælland, men som siden flyttede til Kolding.

Nye relationer

Hun bor i en ældrebolig på Tøndervej - som nabo til Munkensdam Plejecenter og Munkensdam Gymnasium.. Hun er oprindeligt uddannet kok og har blandt andet arbejdet på Munkebjerg Hotel ved Vejle, og derfor har hun heller ikke noget imod at skulle stå for julemiddagen den 24. december.

- Det vigtigste for mig er, at gæsterne oplever, at man kan have et næstekærligt sind, og at man kan deltage i livet, selv om man ikke er rig. Og juleaften er vigtig for de fleste, uanset om man tror eller ej. Her kan de opleve praktiserende næstekærlighed, siger Inger Irene Hansen.

Inger Irene Hansen har reserveret fælleshuset der, hvor hun bor, til juleaften. Hun har meldt ud, at der er plads til, at seks enlige forældre med børn kommer og holder juleaften der. Det kan være familier, der ikke har mange penge at holde jule for, eller som mangler et socialt netværk. Foto: Søren Gylling

Hun håber, at juleaftensarrangementet måske også kan skabe et netværk mellem gæsterne. Det kan være i form af, at de får lyst til at mødes igen på egen hånd, tage i byen sammen eller måske hjælpe med at passe hinandens børn.

- De kan måske danne nye relationer og få gavn af hinanden, håber hun.

Hun fortæller, at det altid har været vigtigt for hende at hjælpe andre.

- Det kendetegner vores familie. Det har vi altid gjort, men det er ikke noget, vi har gået og brystet os af. Men jeg får en tilfredsstillelse ved at hjælpe andre og har gennem en årrække oplevet, at det er en dobbelt gave at give, fortæller Inger Irene Hansen.

Bidrag til juleaften

  • Hvis der er nogen, som gerne vil give et bidrag til Inger Irene Hansens lille velgørenheds-juleaften, er man meget velkommen.
  • Det kan være i form af et økonomisk tilskud til indkøb af mad, til gaver, pakker til pakkeleg eller andet.
  • Man kan i givet fald kontakte Inger Irene Hansen på hendes mailadresse: ingerhansen1955@hotmail.com
Hun skulle egentlig have været til Israel i juleferien, men rejsen blev aflyst. Og så fandt Inger Irene Hansen på at invitere enlige forældre med børn til at holde juleaften i det fælleshus, der er ved de ældreboliger, hun bor i. Foto: Søren Gylling
Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Annonce