Annonce
112

Intern alarm gik i gang hos gasvirksomhed: Brandfolk slukkede motor og luftede ud

Arkivfoto: Mette Mørk

Erritsø: Mandag morgen rykkede Trakantbrand til Røde Banke, da de klokken 7.32 blev tilkaldt via en automatisk brandalarm hos virksomheden Nippon Gases, der blandt andet producenter industri- og levnemiddelgasser.

- Der var gået en CO2-alarm fra et pumperum, hvor der var en motor, der udviklede røg og oliedampe, fordi et dæksel var blevet skudt af, siger indsatsleder Hans Egon Bendorff.

Han fortæller, at motoren blev slukket, og at der efterfølgende blev luftet ud. Arbejdet tog ikke lang tid, men personalet var kortvarrigt evakueret, da virksomhedens interne alarm begyndte.

- Deres interne sirene gik i gang. Det virkede perfekt derude, så det skal de have ros for, siger Hans Egon Berndorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce