Annonce
Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Byrådspolitikerne har blandt andet afsat syv millioner kroner til at udvide Gammelhavn med 40 pladser, som kan stå klar i 2021. Desuden er der penge til forskønnelse af området. Arkivfoto: Torben Glyum
Fredericia Byråd har besluttet at gennemføre en række investeringer i midtbyen de kommende år. 40 nye gæstesejlerpladser er på vej.
Annonce

Fredericia: Der er penge på vej til midtbyen fra Fredericia Kommune. Blandt andet bliver Gothersgade Syd til en permanent gågade, ligesom byen får en blomsterfestival i 2021, og nye gæstesejlerpladser er på vej i Gammelhavn.

Der er Fredericia Byråd, som med budgetforliget, der blev præsenteret fredag, har pengepungen oppe af lommen og har afsat midler til en række investeringer i at gøre midtbyen attraktiv.

I sommer holdt Fredericia Kommune som et forsøg i en kortere periode Gothersgade Syd lukket for trafik og omdannet til gågade. Det bliver nu gjort permanent.

- Oplevelsen er, at området fra havn til midtby er blevet bundet sammen, og der er skabt en naturlig sammenhæng for gæster i byen og fredericianerne, skriver et enigt byråd i forligsteksten.

Gothersgade Syd bliver gjort til permanent gågade allerede i 2020, og der er afsat 700.000 kroner til arbejdet.

Annonce

Udvidelse af gæstesejlerhavn

Der er også gode nyheder til gæstesejlerne. Gammelhavn bliver udvidet med 40 ekstra pladser, som skal stå klar i 2021. Det kommer til at ske i samarbejde med havneselskabet ADP. Byrådet har afsat syv millioner kroner til udvidelsen i 2020, og der er sat yderligere 500.000 kroner af i 2021 til forskønnelse af havneområdet.

Politikerne vil gerne skabe en ny attraktion i byen, så derfor forsøger man sig med en blomsterfestival i forbindelse med 6. Juli-dagene og dermed på et tidspunkt, hvor mange holder sommerferie. Det kommer til at koste 200.000 kroner, som tages fra de afsatte midler til "Gang i Byen".

Tidligere i år fik kommunen et Byforum, som de kommende år skal kaste kræfter i udvikling af midtbyen. Byforum får med det nye budgetforlig ansvar for at administrere to millioner kroner årligt, som skal bruges på aktiviteter i midtbyen.


Politikerne vil gerne skabe en ny attraktion i byen, så derfor forsøger man sig med en blomsterfestival i forbindelse med 6. Juli-dagene og dermed på et tidspunkt, hvor mange holder sommerferie.

Fra artiklen


Netop med etableringen af Byforum kom der igen fokus på midtbyens fremtid. Politikerne har besluttet, at der skal laves en strategi for midtbyen, som blandt andet skal indeholde en plan for byens pladser, en plan for gågadestrukturen, et kig på parkeringssituationen og klimasikring på J.B. Nielsens Plads.

Der er sat en million kroner af til midtbystrategien, som skal laves i samspil med aktørerne i midtbyen: Byforum, Business Fredericia, Fredericia Shopping og Fredericia Grundejerforening af 1884.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce