Annonce
Fredericia

Islam-kritikere om foredrag i kirke: De har inviteret Satan selv

Da de sidste Siad-medlemmer ankom, nåede flokken op på ti, som tog opstilling med flag, banner og foldere. Foto: Peter Friis Autzen

Stop Islamiseringen Af Danmark demonstrerede, da Özlem Cekic skulle holde foredrag i Lyng Kirke. Bortset fra enkelte slagord forløb demonstrationen roligt.

Fredericia: Ikke alle var glade, da den tidligere folketingspolitiker, Özlem Cekic, onsdag formiddag skulle holde foredrag i Lyng Kirke i Fredericia. Ti demonstranter fra modstandsbevægelsen Stop Islamiseringen Af Danmark, Siad, havde taget opstilling ved siden af den udsendte politivogn for at dele løbesedler ud og råbe ukvemsord efter foredragsholderen, da hun ankom i taxa.

Hovedparten af de ti demonstranter var tilrejsende, som var forsinkede på grund af trafikale forhold. Men eftersom også Özlem Cekic var forsinket, nåede de at hilse på hinanden i sekunderne, hvor taxaen passerede patruljevognen.

43 lyttede til foredraget.

Annonce

De har inviteret Satan selv!

Anders Gravers Pedersen, Siad
Lokale Adam og Lone Elmholt var de først fremmødte Siad-demonstranter ved foredraget på Lyng Kirke. Foto: Peter Friis Autzen

Bebrejder folkekirken

De første Siad-medlemmer på parkeringspladsen var lokale Lone og Adam Elmholt.

- Vi er imod, at Özlem Cekic får så meget taletid. Vi er imod dialog med islam. Vi tror ikke på, at man kan have dialog med islam, sagde Adam Elmholt.

- Det er skræmmende, at folkekirken inviterer en islamist til at tale, sagde Lone Elmholt, som bakkedes op af sin mand.

- Vi er ikke imod muslimer. Vi har selv mange muslimske venner. Men vi er imod udbredelsen af islam. Det er noget helt andet, sagde han.

Lone Elmholt afviste, at snakken havde noget med flygtninge at gøre.

- Det er jo ikke flygtninge. De kommer og har både en mobiltelefon og en iPad. Rigtige flygtninge stikker afsted med et tæppe, sagde hun.

Anders Gravers Pedersen er formand for Siad. Han udtalte, at kirken havde inviteret Satan, og at han gerne ville give tilhørerne ved foredraget pisk. Det sidste var dog kun billedligt talt, forsikrede han. Foto: Peter Friis Autzen

De burde have pisk

Siads landsformand, Anders Gravers Pedersen, var blandt de senere ankomne. Han fortalte de andre demonstranter, at han egentlig gerne ville have været inde at overvære foredraget. Ikke for at lytte men for at straffe tilhørerne.

- De burde have pisk. Det ville jeg give dem, sagde han til de andre demonstranter.

Er det en trussel eller en opfordring til vold?

- Nej, det er billedligt talt. Men de holder jo møde med Satan selv, lød det fra Anders Gravers Pedersen.

Han og de andre demonstranter var enige om, at Danmark er truet. Og at alt for få kan se det.

- Men selv pressen er jo ved at forstå det nu. Det kan man se på alt det, de skjuler og fortier, sagde Anders Gravers Pedersen, som også er formand for bevægelsen Stop Islamiseringen Af Europa.

Da Özlem Cekic ankom, nåede ikke alle Siad-demonstranterne at opdage det i forbifarten. Foto: Peter Friis Autzen

Menighed: Skal ikke prædike

Formand for menighedsrådet Henning Bøgh fulgte demonstranterne på afstand og undrede sig stille.

- Özlem Cekic kommer ikke her for at prædike islam. Og det skal hun heller ikke gøre. Hun kommer for at holde et foredrag om at bygge bro. Jeg tror, at man kommer længst med at have en dialog - så kan vi diskutere ud fra den dialog, sagde Henning Bøgh, som tilføjede, at foredraget ikke var arrangeret af Lyng Kirke men af Fredericia Provstis Kirkehøjskole.

Da Özlem Cekic ankom og forsinket gik i gang med sit foredrag, fortalte hun blandt andet om et overraskende behageligt møde med en, der havde sendt hende hadefulde beskeder.

- Jeg opdagede, at selv vores fordomme var ens: Når han oplevede, bussen stoppede ti meter fra ham, tænkte han straks, at det var, fordi chaufføren var perker. Og hvis jeg i min ungdom oplevede, at bussen stoppede ti meter fra mig, tænkte jeg straks, at chaufføren måtte være racist, sagde hun og tilføjede, at hun i dag er vaccineret mod fordomme og derfor brobygger i stedet for grøftegraver som i ungdommen.

Anders Gravers Pedersen og enkelte af de andre demonstranter råber slagord efter Özlem Cekic, mens hun stiger ud af taxaen. Kirken og politiet havde fortalt, hvor tæt på, demonstranterne måtte komme. Foto: Peter Friis Autzen
Özlem Cekic skulle holde foredrag under temaet "at bygge bro". Foto: Peter Friis Autzen
Menighedsrådsformand Henning Bøgh fulgte stille med i demonstration. Han understreger, at foredraget ikke var arrangeret af kirken, men af Fredericia Provstis Kirkehøjskole. Foto: Peter Friis Autzen
Politiet var til stede for at sikre, at alt foregik stille og roligt. Og det gjorde det. Kun i få sekunder hævedes stemmerne, nemlig da Anders Gravers Pedersen og enkelte andre demonstranter råbte efter Özlem Cekic. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce