Annonce
Udland

Italiensk politi finder missil hos højreekstremister

Ho/Ritzau Scanpix
Tre personer er blevet anholdt i en større aktion i Italien, hvor politiet har beslaglagt adskillige våben.

Italiensk politi har beslaglagt adskillige våben og et missil i en større politiaktion.

Det oplyser italiensk politi mandag, skriver blandt andet nyhedsbureauet Reuters.

Aktionen fandt sted ved flere lokationer i det nordlige Italien og var målrettet højreekstreme grupper. Tre personer blev anholdt.

- Under operationen blev et fuldt funktionsdygtigt luft-til-luftmissil, der bruges af Qatars militær, beslaglagt, oplyser politiet i en pressemeddelelse ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Dog manglede missilet en sprængladning, men det kunne godt armeres af personer med kendskab til missilet, oplyser politiet.

Ud over missilet beslaglagde politiet blandt andet 26 skydevåben, 20 bajonetter, 306 dele til skydevåben - blandt andet kikkertsigter og lyddæmpere, samt 800 projektiler.

Våbnene stammer primært fra Østrig, Tyskland og USA, mens missilet er af typen Matra Super 530 F, der er udviklet i Frankrig, skriver AFP.

Politiet kom på sporet af våbnene som led i en efterforskning af italienere, der ifølge politiet har kæmpet sammen med prorussiske oprørere i den østlige del af Ukraine.

Ifølge politiet forsøgte de anholdte at sælge missilet via beskedtjenesten WhatsApp.

Missilet forsøgte de anholdte angiveligt at sælge for intet mindre end 3,5 millioner kroner, skriver italienske medier ifølge AFP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce