Annonce
Fredericia

Iværksætter bruger sig selv som brand: Sælger sine designs til hele verden

Marianne Blomgren Frederiksen står bag iværksættervirksomheden fruBlomgren, som sælger broderidesign over hele verden. Foto: Dorte Brandsen
Marianne Blomgren Frederiksen kvittede lærerjobbet på Fredericia Realskole og sprang ud som selvstændig for 3,5 år siden.
Annonce

Bøgeskov: Hun har kunder i hele verden og har sin webshop på en amerikansk platform.

Marianne Blomgren Frederiksen droppede for 3,5 år siden sit faste job som skolelærer med pensionsordning på Fredericia Realskole og kastede sig ud i sin store drøm - at komme til at leve af sine kreative evner. Det er lykkedes. Hun er gået fra en omsætning på 0 kroner til nu at kunne leve af det.

- Jeg har længe haft en drøm om at kunne leve af min kreativitet, så for år tilbage begyndte jeg på et forløb for iværksættere i Spinderihallerne. Dengang ville jeg gerne lave kjoler. Men jeg kan ikke lide at gentage mig selv og lave den samme kjole igen og igen, fortæller Marianne Blomgren Frederiksen.

Derfor sprang hun i stedet ud som broderidesigner. Her kunne hun skabe rammerne for andres kreativitet - på samme måde som hun gjorde som håndarbejdslærer.


Jeg har længe haft en drøm om at kunne leve af min kreativitet, så for år tilbage begyndte jeg på et forløb for iværksættere i Spinderihallerne. Dengang ville jeg gerne lave kjoler. Men jeg kan ikke lide at gentage mig selv og lave den samme kjole igen og igen.

Marianne Blomgren Frederiksen.


Hun sælger til private og har kunder i hele verden. Virksomheden hedder fruBlomgren og har en webshop på en amerikansk platform. En stor del af hendes markedsføring foregår på sociale medier - især i en gruppe på facebook, hun selv administrerer. Her kan hun foruden at vise sine værker også give mere af sig selv. En stor del af hendes succes er nemlig bundet op på hendes personlighed, service og unikke designs.

Annonce

Ingen stor investering

For Marianne Blomgren Frederiksen var vandet knapt så dybt som for mange andre selvstændige, da hun sprang ud.

- Det har faktisk aldrig været nemmere at blive selvstændig. Jeg havde maskinerne i forvejen, så jeg har ikke startet med en stor investering. Hvis man vil og har drømmen, er det muligt, fortæller hun.

Men en smule medvind er også en hjælp.

- Jeg var heldig det første år at blive spottet af en tysk influencer indenfor feltet, som jeg samarbejdede med. Det gav mig en del tyske følgere, og det spredtes så som ringe i vandet i mit facebook-univers, fortæller hun.

Hjælp til iværksættere

Marianne Blomgren Frederiksen er deltager hos kompetenceudviklingsprojektet Medstrøm, som Fremtidsfabrikken Svendborg, Spinderihallerne i Vejle, Business Kolding og SDU Kolding står bag.

Hun er pt. med i forløbet "Strømstyrke" for iværksættere i Syddanmark og Midtjylland. Forløbet begyndte i vinter, men måtte overgå til onlineundervisning og kontakt under coronakrisen. For nylig var deltagerne samlet på Trinity Hotel- og Konferencecenter for første gang siden nedlukningen.

Iværksætterne i forløbet har typisk været i gang med deres forretning i 1-5 år.

- Folk har brug for at komme op i en helikopter og tage fat på deres virksomheds udvikling på forskellige tidspunkter, fortæller projektleder Jonathan Broch Jacobsen.

Marianne Blomgren Frederiksen giver meget af sig selv til sine følgere og kunder, og det er nok det særpræg, der er med til at skille hende ud og bevare sit brand i kundernes bevidsthed, mener hun.

- Jeg differentierer mig nok meget med mit community (fællesskab, red.) og mine personlige designs. Der er stor konkurrence indenfor min branche - især i udlandet. Til påske havde jeg lavet et broderidesign med et hønsehus. Da vi alligevel ikke kunne komme nogen steder i påske, besluttede min mand og jeg at bygge hønsehuset, og vi har fået fem høns, hvoraf flere af dem er opkaldt efter mine kunder, fortæller hun med et smil.

Annonce

Svært at holde helt fri

Marianne Blomgren Frederiksen har også flere gange haft besøg og mødtes med udenlandske kunder, som har været på ferie i Danmark, ligesom hun selv har besøgt kunder under ophold i USA.

Da virksomheden er meget personbåren, kan det være svært for hende at holde helt fri. Derfor arbejder hun i øjeblikket på at udvikle sin virksomhed i en retning, så det er muligt.

- Jeg har ikke holdt min virksomhed lukket i 3,5 år og ikke holdt ferie, så der opstår et behov for at holde fri. Kurset her er for mig en investering i netop det, forklarer Marianne Blomgren Frederiksen om sin deltagelse i et forløb for iværksættere hos Medstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce