Annonce
Fredericia

Iværksætter lagde sin virksomhed om under corona: Andelskasserne afløste rejsebranchen

Desireé Letman står bag iværksættervirksomheden D'Letman, som på konsulentbasis arbejder med interne og eksterne relationer i virksomheder - eksempelvis andels- og sparekasser. Foto: Dorte Brandsen
Desireé Letman har altid villet være selvstændig. Det har hun været de sidste halvandet år.
Annonce

Fredericia: Coronakrisen har været hård for mange virksomheder, mens andre har oplevet vækst. For Desirée Letman førte coronaens indtog til, at hun måtte finde en helt ny kundegruppe.

I marts stod hun overfor at skulle lave en større undersøgelse i rejsebranchen, men som bekendt er netop rejsebureauerne nogle af de hårdest ramte i coronakrisen. I stedet flyttede hun fokus til en anden målgruppe i sin enkeltmandsvirksomhed D'Letman.


Før coronakrisen satsede jeg på autobranchen, rejsebranchen og detailhandlen. Jeg undersøgte det og kunne se, det gik godt for sparekasser og andelskasser. Det gør det også for de store banker, men de har leverandører, og det har andels- og sparekasserne ikke. Desuden giver det god mening at satse på dem, fordi de ikke er så store, og jeg kun er en lille virksomhed.

Desireé Letman


Som markedsanalysekonsulent hjælper hun virksomheder med at skabe stærkere relationer intern og eksternt - altså både mellem ansatte og ledelsen foruden mellem kunder og ansatte. Formålet er at skabe bedre trivsel, så virksomhederne bliver mere effektive og dermed skaber en bedre bundlinje.

- Før coronakrisen satsede jeg på autobranchen, rejsebranchen og detailhandlen. Jeg undersøgte det og kunne se, det gik godt for sparekasser og andelskasser. Det gør det også for de store banker, men de har leverandører, og det har andels- og sparekasserne ikke. Desuden giver det god mening at satse på dem, fordi de ikke er så store, og jeg kun er en lille virksomhed, fortæller Desireé Letman.

Hun bor i Fredericia, har haft virksomheden i 1,5 år og har en cand. mag. i designledelse.

Annonce

Har altid villet være selvstændig

For hende har der ikke været megen tvivl om, hvor hendes fremtidige arbejdsliv skulle bringe hende hen.

- Jeg har altid villet være selvstændig - også undervejs i studiet. Jeg kan godt lide at have ansvar for noget og arbejde selvstændigt, så jeg selv træffer beslutningerne, fortæller Desireé Letman.

Iværksættere får hjælp

Desirée Letman er deltager hos kompetenceudviklingsprojektet Medstrøm, som Fremtidsfabrikken Svendborg, Spinderihallerne i Vejle, Business Kolding og SDU Kolding står bag.

Hun er pt. med i forløbet "Strømstyrke" for iværksættere i Syddanmark og Midtjylland. Forløbet begyndte i vinter, men måtte overgå til onlineundervisning og kontakt under coronakrisen. For nylig var deltagerne samlet på Trinity Hotel- og Konferencecenter for første gang siden nedlukningen.

Iværksætterne i forløbet har typisk været i gang med deres forretning i 1-5 år.

- Folk har brug for at komme op i en helikopter og tage fat på deres virksomheds udvikling på forskellige tidspunkter, fortæller projektleder Jonathan Broch Jacobsen.

Eftersom hun lever af at levere rådgivning til virksomheder, er hendes største aktiv hende selv.

- Jeg trækker på hjælp, når jeg har brug for det. Det kan eksempelvis være en coach. Den eneste måde at udvikle min virksomhed på er at udvikle mig selv, forklarer hun.

Desireé Letman tager i øjeblikket udgangspunkt i den umiddelbare virkelighed - altså coronakrisen - i sit arbejde.

- Lige nu undersøger jeg, hvordan digitale og fysiske møder påvirker medarbejderes trivsel, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sikkerhed ved Østerstrand: Forbud mod hovedspring skærpes

Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Annonce