Annonce
Middelfart

Iværksætteri: Gammelt kontorfællesskab i ny offensiv

Bygningerne på værkstedsvej kunne godt trænge til en opfriskning. Første step bliver dog en oprydning og en ny strategi for stedet. Foto: Jan Bonde
Et kuldsejlet forårs-salg af Middelfart Business House har fået ejer og lejere til at gå sammen i en offensiv, der skal friske såvel markedsføring som de fysiske rammer på kontorfællesskabet op. Nyt navn, logo og website skal få liv i de få, ledige kontorer. Men stedet er fortsat til salg, hvis den rigtige køber dukker op.

Middelfart: Der er nyt navn, logo og website på vej til det 12 år gamle kontorfællesskab Middelfart Business House på Værkstedsvej. Fremover hedder stedet Business House Middelfart.

Bag den enkle manøvre ligger ønsket om at børste støvet af et image, der har givet stedet et udtryk af ikke at være fulgt med tiden. Og af nogle ydre rammer, der ikke signalerer åbenhed og innovation.

- Vi har behov for, at der skal ske noget nyt. Jeg har haft stedet til salg gennem flere år, og i foråret var det meget tæt på. Faktisk troede jeg, at stedet var solgt til overtagelse 1. april, men det glippede til sidst, så nu giver vi den i stedet en ordentlig skalle, fortæller Niels Jørgen Christiansen.

Han ejer Business House Middelfart, som han startede under stor bevågenhed for 12 år siden - snublende tæt på den finanskrise, der i de første år gav stedet en barsk kamp for at overleve.

I dag kører kontorfællesskabet med driftsoverskud og forholdsvis få ledige kvadratmeter. Men der trænger til ny energi.

- Jeg kaldte lejerne sammen, og så lavede vi en stor brainstorm i forhold til, hvad der skal ske med stedet. Det har - udover nyt navn - resulteret i nyt logo, beslutning om nyt website og en stor opfriskning af de ydre rammer, fortæller Niels Jørgen Christiansen.

Annonce

Business House Middelfart

Blev etableret i 2007 som Middelfart Business House af Niels Jørgen Christiansen som et iværksætterhus i bygningerne på Værkstedsvej, der tidligere rummede TDC (tidligere Fyns Telefon).

Der pt. 15 udlejede kontorer og to ledige.

Herudover er der mødelokaler og fælles køkken/frokoststue.

I lagerdelen er der 700 kvadratmeter - også her er der to ledige lejemål.

Niels Jørgen Christiansen ønsker at sælge stedet, da han har passeret 70 år og gerne vil give stafetten videre.

Prisen er 7,2 millioner kroner.

Sammen med lejerne har han nu lagt planer for en opdatering af såvel strategi som ydre rammer.

Vil være grønne - bare ikke udenfor

Mens der ikke er økonomi til eksempelvis en vandskuring af bygningerne, så bliver der klippet hæk, fjernet ukrudt og løsøre fra den tæt på 10.000 kvadratmeter store grund. Der skal fikses murværk på gavlen og sættes port i den del af lagerhallen som mangler.

- Der skal i det hele taget friskes op. Og så vil vi gerne være mere grønne forstået på den måde, at vi har skiftet til led-lys, vi fjerner plastickrus som kaffekopper og signalerer på den måde bæredygtighed. Og så har vi brugt 50.000 kroner på ny kloakering på gårdspladsen, siger Niels Jørgen Christiansen.

Også indvendig renovering

Mens flere af kontorerne har fået nyt gulv og interiør de senere år, så er turen nu kommet til fællesarealerne. Husets store mødelokale er frisket op, køkken og gangarealer står for tur.

- Vi har gratis kaffe til lejerne, og der er et ønske om fælles printer, som vi sætter i værk nu. Vi overvejer også at leje arbejdspladser ud på dags- og ugebasis, for vi har to kontorer, der står ledige. Men det afhænger af, om de når at blive lejet ud, siger Niels Jørgen Christiansen.

Blandt andre Morten Storm, der driver økonomisk rådgivning fra stedet, har spillet ind med nye idéer.

- Og dem har jeg brug for. Jeg er en ældre herre på godt og vel 70 år. Jeg har drevet virksomhed i over 50 år og har mine idéer til, hvordan det skal gøres. Men ting ændrer sig, og derfor er det godt med friske øjne på det hele, siger Niels Jørgen Christiansen.

Morten Storm er én af de pt. 15 lejere i Business House Middelfart, og han skal være med til at føre nye idéer ud i livet, så stedet bliver mere kendt. Foto: Jan Bonde

Stadig til salg

Han lægger dog ikke skjul på, at Business House Middelfart fortsat er til salg, hvis der dukker en køber op. Prisen er heller ikke hemmelig. 7,2 millioner kroner og en forrentning tæt på otte procent.

- Mit problem har været de afskrivninger, vi har været nødt til at tage gennem årene. Men driften kører med overskud, siger han.

Der er 780 kvadratmeter kontorer og omkring 700 kvadratmeter lagerbygning.

Men indtil videre er stedet altså under fornyelse.

- Og vi har tænkt os at lave flere events og måske noget åbent hus i løbet af efteråret. Vi har en god ånd i huset, og den skal vi have ud over rampen, siger Niels Jørgen Christiansen.

Niels Jørgen Christiansen ejer Business House Middelfart og er glad for arbejdet med de nye idéer. Men han er fortsat interesseret i at sælge, hvis der dukker en køber op. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce