Annonce
Fredericia

Iværksætterprojekt gav drenge fra Korskærparken en vigtig lektion i samarbejde: Nu har de designet hættetrøje med vigtigt budskab

13 drenge fra Korskærparken har i gennem de seneste mange måneder designet et logo til hættetrøjer i deres mikrovirksomhed G.O.A.T.  Det er sket gennem projektet Mind Your Own Business. En af drengene er Milad, som går i 8. klasse. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Gennem iværksætterprojektet Mind Your Own Business har en række drenge fra Korskærparken de seneste 10 måneder skabt deres egen mikrovirksomhed G.O.A.T. Det har givet dem vigtig viden om samarbejde, iværksætteri og markedsføring.

Fredericia: De seneste ti måneder har de gode idéer spiret hos en gruppe på 13 drenge fra Korskærparken. De har nemlig startet deres egen mikrovirksomhed G.O.A.T, hvor de har udviklet og designet et logo til hættetrøjer.

Logoet består af en ged, og så står der nedenunder G.O.A.T. Geden er inspireret af Mads Ged fra Madsby Legepark.

Opstarten af mikrovirksomheden er sket ved hjælp af Mind Your Own Business, der hjælper unge i sociale boligbyggerier i gang med iværksætteri.

Annonce

Drengene fra Korskærparken, som alle går i 8. klasse, har således fået 25.000 kr. til at starte en mikrovirksomhed, og hver onsdag har de mødtes og først kommet på idéen til virksomheden og senere bragt den til live.

Som nævnt hedder deres virksomhed G.O.A.T. Det er et udtryk, som bruges inden for basketball og andre sportsgrene og står for "greatest of all time" (den bedste igennem tiden).

- Vores slogan er "Feel the goat". Man skal føle, at man er den bedste. Det er vigtigt, fortæller 14-årige Hassan, som er en af drengene bag virksomheden.

Projektet begyndte, da to af Hassans venner blev spurgt, om de ikke kunne finde nogle drenge, der ville være interesserede i at være en del af Mind Your Own Business. Og en af dem, der blev spurgt, var altså Hassan.

Stor læring

I starten var det svært for de 13 drenge at blive enige om, hvilken retning de skulle gå. Men de endte med tøj, for som Hassan siger, ”alle går i tøj”.

At arbejde 13 drenge sammen har generelt været en udfordring til tider, men det har også lært Hassan, hvordan man samarbejder og kommer på kompromisser. Og så har han generelt taget vigtig læring med sig.

- Jeg er blevet klogere på, hvordan man starter en virksomhed, og hvordan man bliver enige om ting. Og så har jeg lært en del om markedsføring, fortæller han.

Under det ti måneder lange forløb har drengene fra Korskærparken haft tre mentorer, som alle har kunnet lære dem forskellige ting. En af dem er Martin Stephansen fra East Coast Surfers, som bidraget med erfaring og viden, og som har fungeret som inspirator omkring udvikling, markedsføring og salg af hættetrøjer.

- Drengene ser tingene på en helt anden måde og lader sig ikke begrænse på samme måde, som jeg selv ville gøre, siger Martin Stephansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Sælges på loppemarked

Lørdag skal drengene så forsøge at høste frugterne af de seneste mange måneders arbejde. Her er de nemlig at finde på havnen i Fredericia til loppemarked fra 10-14.

Her kan de besøgende komme hjem med en af de 50 hættetrøjer, som kommer til salg. Dermed kan man støtte de unge drenge.

Man skal føle, at man er den bedste. Det er vigtigt,

Hassan

Det bliver muligt at købe hættetrøjen i seks forskellige farver. Pengene, som kommer ind fra salget, går direkte til foreningen.

- De skal bruges til, at vi f.eks. kan komme på ture, lyder det fra Hassan.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce