Annonce
Fredericia

Ivan hjælper fredericianere med rod i økonomien: Borgerne henvender sig selv

Hvis man har tabt overblikket over økonomien, og pengene ikke slår til, kan man få hjælp hos Fredericia Kommunes økonomi- og gældsvejleder Ivan Bjørn Andersen. Arkivfoto: Michael Bager

Økonomi- og gældsvejleder Ivan Bjørn Andersen har gjort status over sine første tre måneders ansættelse. Han har allerede holdt en stribe møder med borgere om deres økonomi. Borgerne henvender sig selv.

Fredericia: Fremover er der måske mindre risiko for, at fredericianere ender i TV3 programmet "Luksusfælden". I hvert fald har Fredericia Kommune siden 1. juli haft en økonomi- og gældsvejleder, som allerede har haft møder med en stribe borgere, der selv har henvendt sig for at få hjælp til at få overblik over deres økonomi.

Vejlederen er Ivan Bjørn Andersen, som er ansat i fleksjob hos kommunen og 10 timer om ugen står til rådighed for borgere med ondt i økonomien. Den 5. oktober lavede han et opgørelse over de møder, han i de tre første måneder af sin ansættelse har haft med borgerne.

Dengang havde han holdt 26 møder med borgere, som enten selv har fundet frem til økonomi- og gældsvejlederen eller er blevet henvist fra "Din Indgang", jobcentret eller en af kommunens borgervejledere. Langt de fleste af møderne - 22 - handlede om gældsvejledning.

- Siden dengang kan vi godt lægge 10 møder mere oveni, fortæller Ivan Bjørn Andersen.

Annonce

Det kan være at få et overblik over økonomien, hvis man ikke er så god til tal, så som hvad er der tilbage at leve for, hvilke lån har man, og hvilke kan bedst betale sig at betale tilbage først, hvis man har råd. Jeg vil gerne hjælpe folk, så de selv kan klare det fremadrettet.

Ivan Bjørn Andersen

Økonomirådgiver

Bjørn Ivan Andersen stammer fra Thy og flyttede til Tolstrup sidste år for at komme tættere på børnebørnene i Kolding.Han har arbejdet i bankverdenen i 35 år - blandt andet for Danske Bank og Vestjysk Bank. I dag er han ansat i fleksjob hos Fredericia Kommune, hvor han arbejder 10 timer ugentligt som økonomi- og gældsvejleder.

Han kan træffes på rådhuset mandag, torsdag og fredag formiddag. Man kan få en aftale om økonomisk rådgivning ved at henvende sig på mail: ivan.andersen@fredericia.dk Alternativt mødes Ivan Andersen gerne med borgerne hos enten "Din Indgang", sundhedshuset, jobcentret eller i frivilligcentret.

Gæld og økonomisk overblik

Han fortæller, han egentlig havde en forestilling om, at der ville være mange unge mennesker, som ville henvende sig med økonomiske problemer blandt andet på grund af kviklån. Men sådan er det ikke helt gået.

- Dem har der ikke været så mange af. Det er blandt andet folk i den modne alder på 40-50 år, som henvender sig. Det er meget forskellige situationer, de kommer med, men det handler ofte om gæld til banken - blandt andet efter skilsmisse. Det kan også være folk, som skal søge gældsanering og søger hjælp til at få tingene stillet op, forklarer han.

Borgerne henvender sig dog også for generel hjælp til at få overblik over økonomien.

- Det kan være at få et overblik over økonomien, hvis man ikke er så god til tal, så som hvad er der tilbage at leve for, hvilke lån har man, og hvilke kan bedst betale sig at betale tilbage først, hvis man har råd. Jeg vil gerne hjælpe folk, så de selv kan klare det fremadrettet, fortæller Ivan Bjørn Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce