Annonce
Fredericia

Ivan hjælper fredericianere med rod i økonomien: Borgerne henvender sig selv

Hvis man har tabt overblikket over økonomien, og pengene ikke slår til, kan man få hjælp hos Fredericia Kommunes økonomi- og gældsvejleder Ivan Bjørn Andersen. Arkivfoto: Michael Bager

Økonomi- og gældsvejleder Ivan Bjørn Andersen har gjort status over sine første tre måneders ansættelse. Han har allerede holdt en stribe møder med borgere om deres økonomi. Borgerne henvender sig selv.

Fredericia: Fremover er der måske mindre risiko for, at fredericianere ender i TV3 programmet "Luksusfælden". I hvert fald har Fredericia Kommune siden 1. juli haft en økonomi- og gældsvejleder, som allerede har haft møder med en stribe borgere, der selv har henvendt sig for at få hjælp til at få overblik over deres økonomi.

Vejlederen er Ivan Bjørn Andersen, som er ansat i fleksjob hos kommunen og 10 timer om ugen står til rådighed for borgere med ondt i økonomien. Den 5. oktober lavede han et opgørelse over de møder, han i de tre første måneder af sin ansættelse har haft med borgerne.

Dengang havde han holdt 26 møder med borgere, som enten selv har fundet frem til økonomi- og gældsvejlederen eller er blevet henvist fra "Din Indgang", jobcentret eller en af kommunens borgervejledere. Langt de fleste af møderne - 22 - handlede om gældsvejledning.

- Siden dengang kan vi godt lægge 10 møder mere oveni, fortæller Ivan Bjørn Andersen.

Annonce

Det kan være at få et overblik over økonomien, hvis man ikke er så god til tal, så som hvad er der tilbage at leve for, hvilke lån har man, og hvilke kan bedst betale sig at betale tilbage først, hvis man har råd. Jeg vil gerne hjælpe folk, så de selv kan klare det fremadrettet.

Ivan Bjørn Andersen

Økonomirådgiver

Bjørn Ivan Andersen stammer fra Thy og flyttede til Tolstrup sidste år for at komme tættere på børnebørnene i Kolding.Han har arbejdet i bankverdenen i 35 år - blandt andet for Danske Bank og Vestjysk Bank. I dag er han ansat i fleksjob hos Fredericia Kommune, hvor han arbejder 10 timer ugentligt som økonomi- og gældsvejleder.

Han kan træffes på rådhuset mandag, torsdag og fredag formiddag. Man kan få en aftale om økonomisk rådgivning ved at henvende sig på mail: ivan.andersen@fredericia.dk Alternativt mødes Ivan Andersen gerne med borgerne hos enten "Din Indgang", sundhedshuset, jobcentret eller i frivilligcentret.

Gæld og økonomisk overblik

Han fortæller, han egentlig havde en forestilling om, at der ville være mange unge mennesker, som ville henvende sig med økonomiske problemer blandt andet på grund af kviklån. Men sådan er det ikke helt gået.

- Dem har der ikke været så mange af. Det er blandt andet folk i den modne alder på 40-50 år, som henvender sig. Det er meget forskellige situationer, de kommer med, men det handler ofte om gæld til banken - blandt andet efter skilsmisse. Det kan også være folk, som skal søge gældsanering og søger hjælp til at få tingene stillet op, forklarer han.

Borgerne henvender sig dog også for generel hjælp til at få overblik over økonomien.

- Det kan være at få et overblik over økonomien, hvis man ikke er så god til tal, så som hvad er der tilbage at leve for, hvilke lån har man, og hvilke kan bedst betale sig at betale tilbage først, hvis man har råd. Jeg vil gerne hjælpe folk, så de selv kan klare det fremadrettet, fortæller Ivan Bjørn Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce