Annonce
112

Ivrig indbrudstyv måtte opgive – forsøgte at bryde flere døre op

Det lokale politi har haft lidt af hvert at lave i løbet af weekenden i Fredericia. Ingen spritbilister i denne omgang dog. Arkivfoto: Michael Bager
Bilister på den forkerte side af loven, indbrudsforsøg og indbrud. Mandagens døgnrapport byder på lidt af hvert.

Fredericia: Fredag morgen – i løbet af 40 minutter – forsøgte en indbrudstyv at komme ind i en villa på Stenten i Bøgeskov, men det blev ved forsøget.

Indbrudsforsøget skete mellem klokken 8.15 og 8.55, og beboeren kunne efterfølgende konstatere, at den særdeles ivrige indbrudstyv havde forsøgt at komme ind i huset fem forskellige steder. Der var således opbrudsmærker på tre terrassedøre, på vinduet ind til badeværelset og på bagdøren til bryggerset.

Klokken 1.56 blev et vestvendt vindue til en dagligvarebutik på Fuglsang Allé i Fredericia brudt op.

Indbruddet er formentlig sket ved hjælp af et koben, men der er umiddelbart ikke stjålet noget, lyder det fra Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Ulovligheder på hjul

Udover weekendens indbrud melder dagens døgnrapport om bilister, der har befundet sig på den forkerte side af loven.

Fredag eftermiddag klokken 16.15 blev en 26-årig fredericiansk mand stoppet på Vejlevej. En patrulje mistænkte bilisten for at være påvirket af enten stoffer eller medicin, hvilket han blev sigtet for på stedet.

Klokken 0.33 fredag blev en 19-årig mand, ligeledes fra Fredericia, stoppet på Vejle Landevej. Han blev sigtet for at køre, selvom han ikke havde førerret til bil.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce