Annonce
Fredericia

Jørgen betalte for en licens til parkering - men han har slet ikke brug for den

Jørgen Lund har i mange år boet i Prinsensgade, hvor han parkerer ved kantstenen foran sit hus. Da han fik et brev fra kommunen om en udvidelse af beboerzone for parkering, troede han, at han nu skulle til at betale for at parkere. Foto: Søren Gylling
Jørgen Lund bestilte en beboerlicens, da han troede, det var nødvendigt for at kunne parkere ud for sin bolig i Prinsensgade. Det havde han ikke behøvet.

Fredericia: 27. august modtog Jørgen Lund i Prinsensgade et brev i sin e-Boks fra Fredericia Kommune.

I henvendelsen stod, at kommunen pr. 1. september udvidede beboerzonen for parkering. Hvis man som Jørgen Lund bor inden for zonen, kunne man købe en beboerlicens, der giver adgang til fri parkering langs kantstenen, hvis der er skiltet med to og tre timers parkering.

Med kun få dage til 1. september skyndte Jørgen Lund med hjælp fra sin søn at betale de 250 kroner, som licensen koster for ét år.

Annonce

- Jeg havde ikke hørt noget om det, så det kunne de da godt have varskoet os om noget tidligere, fortæller Jørgen Lund, som gik ud fra, at han var nødt til at betale for licensen for fortsat at kunne parkere lovligt foran sit hus i Prinsensgade, selvom ingen skilte indikerede, at der var tidsbegrænsning.

Brevet fra kommunen har givet anledning til mange spørgsmål fra hans side.

Jørgen Lund kigger på det kort, der viser, hvor beboerzonen er, og kan se, at hans adresse ligger yderst i zonen.

- De, der bor over for mig i Prinsensgade, er ikke med. De kan parkere uden at skulle betale for det, siger Jørgen Lund, der også spekulerer over, hvorfor der ikke er blevet skiltet med ændringen.

- Og hvad gør mine børn, når de skal besøge os? Hvor kan de parkere? Det kan jeg heller ikke se nogen steder, siger en forvirret Jørgen Lund.

Besluttet før sommerferien

Fredericia Dagblad sender Jørgen Lunds undren videre til Morten Svanborg, som er konstitueret fagchef for Infrastruktur og Ejendomme i Fredericia Kommune.

Sagen om den udvidede beboerzone blev vedtaget af byrådets miljø- og teknikudvalg før sommerferien for at give flere beboere inden for voldene bedre mulighed for parkering.

Foruden en udvidelse af området resulterede det i en præcisering af reglerne for beboerlicens samt en mulighed for at parkere på øverste etage i p-huset Domus Axel.

Regler for beboerlicens

Beboerlicens gælder indenfor beboerlicens-området.

Licensen giver tilladelse til tidsubegrænset parkering langs kantstenen, hvor der er skiltet med to og tre timers parkering.

Fra 1. september 2021 giver en beboerlicens tilladelse til tidsubegrænset parkering på øverste etage (den blå etage) i parkeringshuset Domux Axel.

Det gælder ikke kantstens-parkeringspladser skiltet med tidsbegrænsning på 15 min eller 30 min.

Beboerlicens fritager ikke for tidsbegrænsningen på p-pladser, på nær øverste etage i Domux Axel.

Licensen giver ikke adgang til betalingspladserne.

Det giver ikke garanti for en ledig plads.

Beboerlicens koster 250 kroner pr. år.

Ændringen udløste også et brev i e-Boks til beboerne i området, deriblandt Jørgen Lund, selvom hans adresse i Prinsensgade allerede var en del af zonen før udvidelsen.

Og da man ud for Jørgen Lunds bolig fortsat kan parkere tidsubegrænset, har han faktisk slet ikke brug for en beboerslicens for at kunne parkere ud for huset i Prinsensgade.

- Men hvis han har brug for at holde i Prinsensgade vest for Købmagergade eller i Købmagergade, vil han med beboerlicensen være undtaget for tidsbegrænsningen, oplyser Morten Svanborg fra Fredericia Kommune.

Annonce

Licens er ikke et krav

Det giver anledning til at spørge jer om, hvorvidt jeres henvendelse kunne have været formuleret anderledes, så modtagerne ikke misforstår den? Altså, om der er andre som Jørgen Lund, der har betalt for noget, de reelt ikke har brug for?

- Hvis Jørgen har kunnet misforstå det, så er der sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Jeg synes, det fremgår, at det er en kan-mulighed og ikke noget, han skal, svarer Morten Svanborg, der opfordrer Jørgen Lund og andre i samme situation til at kontakte kommunen, hvis de har spørgsmål om beboerlicensen.

Hvis Jørgen har kunnet misforstå det, så er der sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Jeg synes, det fremgår, at det er en kan-mulighed og ikke noget, han skal.

Det er ikke Morten Svanborgs generelle opfattelse, at ændringen af beboerzonen har skabt mange spørgsmål, og da det ikke er en ny ordning, fandt kommunen det heller ikke nødvendigt at sende henvendelsen ud til brugerne i god tid før 1. september.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Andet nederlag i træk i 1. division: FC Fredericia brændte for meget og faldt med et brag i Køge

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Kommer 8. budget i træk i hus med alle stemmer? Man fristes til at sige næppe, for meget er på spil

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Fredericia For abonnenter

Charlotte valgte corona-job med hjertet: Hun har stukket i hundredvis af overarme

FC Fredericia

Se videoanalysen: FC Fredericia er stort set sikker på top-6: Så få point skal der til, før sæsonens mål er opnået

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce