Annonce
Vejle

Ja til 600 nye boliger: Men politikere udsatte stridspunkt i stor plan

Det nye boligområde strækker sig mellem Store Grundet og Hornstrup Kirkeby. Vejadgangen, der er debat om, ses nederst - lige ved godset. Helt overordnet glæder borgmester Jens Ejner Christensen (V) og viceborgmester Dan Arnløv (K) sig over, at der nu kan skabes boliger til flere indbyggere i Vejle. Illustration fra helhedsplanen
Økonomiudvalget tog ikke stilling til forbindelsesvej mellem de 600 boliger i Grundet Skovby og Nørremarken.

Vejle: Ok til planen - men vi venter lidt med at beslutte vejløsningen.

Sådan står diskussionen om helhedsplanen for boligområdet Grundet Skovby efter et afgørende møde i Vejle Byråds økonomiudvalg mandag.

Her er en planlagt vejforbindelse mellem det op mod 600 boliger store område og det nuværende Grundet-område et kernepunkt, fordi vejen vil skabe ekstra trafik i det nuværende boligområde.

Umiddelbart før mødet modtog politikerne en henvendelse fra Grundet Lokalråd med en opfordring til at udsætte sagen. Lokalrådet peger på, at der er fejl i den trafikanalyse, der er en del af plangrundlaget:

- De 115 eksisterende boliger ved Store Grundet indgår ikke. Ligeledes er de 219 boliger i ghettoplanen heller ikke med. Vi mener ikke, analysen er fyldestgørende, skriver lokalrådet til politikerne.

Annonce

Plads til 1500 mennesker

  • Hvis Grundet Skovby udbygges efter planen over de næste årtier, vil den nye udstykning med parcelhuse og enkelte etagebyggerier kunne huse 1500 indbyggere.
  • Det 87 hektar store areal (870.000 kvadratmeter) strækker sig fra alléen ind mod Store Grundet ved vandtårnet nordpå til Hornstrup Kirkeby - vest for Viborgvej.
  • I planen indgår grønne områder, og bebyggelsen er trukket væk fra industrien på Viborgvej og beskyttet af en støjvold.
  • I første omgang skal der udarbejdes en lokalplan for en del af området. Den er planlagt til offentliggørelse i starten af 2020.

Klar til besøg

Politikerne fulgte ikke opfordringen mandag. Helhedsplanen blev vedtaget - men med en tilføjelse om, at man vil kigge endnu engang på de foreslåede trafikløsninger.

Ifølge borgmester Jens Ejner Christensen (V) og viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) er politikerne også indstillet på at besøge området efter invitation fra lokalrådet:

- Vi kommer altid, når vi bliver invitereret, lyder det fra borgmesteren.

Krav: Gode argumenter

Meget tyder på, at repræsentanterne fra lokalområdet skal finpudse argumenterne, hvis de skal have held til at overbevise i hvert fald borgmesteren og viceborgmesteren.

- Det er en fordel at få de to områder bundet sammen, så eksempelvis trafik til Nørremarkshallen og skolerne i området ikke skal ud på Viborgvej, lyder det fra Dan Arnløv.

Borgmester: Veje kan klare det

Borgmester Jens Ejner Christensen mener også, at vejene i området er dimensioneret til at kunne klare ekstra trafik. Og som han siger:

- Jeg er ret sikker på, at hvis vi i dag skulle have planlagt hele Grundet-området i sin helhed, ville der være en forbindelsesvej mellem områderne.

Men Grundet-området er ikke fra starten planlagt helt ud til Hornstrup Kirkeby. De seneste mange år er plangrænsen gået ved Store Grundet. Derfor er det forbindelsen mellem det kommende boligområde og det eksisterende ditto, der er fokuspunktet.

Bliver det nye område koblet på det nuværende via en forlængelse af Grundet Tværvej, mener beboerne, at politikerne træffer en beslutning, der kun vil gavne de kommende beboere og udstykkeren af grundene - på bekostning af de nuværende boligejere i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce