Annonce
Erhverv

Jacob redder maden hos Den Gyldne Ovn: Restauranter oplever rift om Too Good To Go-poser

Jacob Nielsen fra Fredericia redder jævnligt overskudsmad hos Den Gyldne Ovn, hvor han henter Too Good To Go-poser tre til fire gange om ugen. Foto: Helle Møller Larsen
Restaurantejer i Gothersgade har succes med at redde overskudsmad gennem madspilds-app. Og det er populært blandt kunderne.

Fredericia: En lykkepose fra Den Gyldne Ovn er næsten altid garanti for nem aftensmad. Sådan lyder det fra 33-årige Jacob Nielsen fra Fredericia.

- Det er lidt afhængigt af mit behov, men derudover henter jeg også Too Good To Go-poser andre steder fra. Det kan være frugt, grønt og dagligvarer. Det er lidt forskelligt, men det er vigtigt for mig at få det hele brugt og ikke smide noget ud, fortæller han med dagens lykkepose i hånden.

Det er lidt afhængigt af mit behov, men derudover henter jeg også Too Good To Go-poser andre steder fra. Det kan være frugt, grønt og dagligvarer. Det er lidt forskelligt, men det er vigtigt for mig at få det hele brugt og ikke smide noget ud,

Jacob Nielsen, Too Good To Go bruger

Han henter mad fra restauranten tre til fire gange om ugen gennem madspildsappen Too Good To Go. Og sandwich og pizzastykker falder altid i hans smag.

Annonce

Synd at smide ud

Jacob Nielsen er blot en ud af mange, der flittigt bruger madspilds-appen. Alene det seneste år er der reddet 37.000 lykkeposer i Fredericia. Her er 36 restauranter og butikker med i Too Good To Go. En del af lykkeposerne kommer fra Den Gyldne Ovn, som har været i Too Good To Go-ordningen i adskillige år.

- Jeg har haft Den Gyldne Ovn i cirka fem år og været med i Too Good To Go lige så længe. I mange år. Før, da jeg havde restauranter i Vejle, var jeg også med i ordningen. Det fungerede fint, så jeg valgte at fortsætte med det, siger Murat Øzlinlak, der ejer Den Gyldne Ovn.

- Det er synd at smide god mad ud, og vores kunder er også meget glade for det. Her får de også altid meget forskelligt med i poserne. Det kan for eksempel være salat, sandwich, boller og kage, tilføjer han.

Det er synd at smide god mad ud, og vores kunder er også meget glade for det. Her får de også altid meget forskelligt med i poserne. Det kan for eksempel være salat, sandwich, boller og kage.

Murat Øzsinlak, ejer af Den Gyldne Ovn

Netop det varierede indhold er grunden til, at madspildsposerne er populære blandt kunderne, mener Murat Øzsinlak. I gennemsnit sender han 12 poser ud af restauranten dagligt, vurderer han.

Antallet får ham ikke til at overveje, om der skal laves mindre mad i restauranten. Det kører efter en fast produktionsplan, og er der mad i overskud, så kan andre få glæde af det, forklarer restaurationsejeren.

Murat Øzsinlak, ejer af restauranten Den Gyldne Ovn, er med i madspildsprogrammet Too Good To Go, og det er populært blandt kunderne. Foto: Søren Gylling

- Jeg vil klart anbefale andre at være med. Men der er lidt ekstra arbejde med det. For eksempel, når poserne skal pakkes, men det er også det, siger han.

- Som sagt kan jeg godt lide tanken om, at mad ikke går til spilde. Det er også godt for budgettet. Jeg startede med at bruge Too Good To Go for to år siden i 2019, da jeg begyndte at læse, tilføjer Jacob Nielsen.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Nedlagt handelsmarked forfalder: Men ejer har planer med stedet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Fredericia For abonnenter

Bevaringsværdig ejendom i Prinsessegade skal rives ned - i stedet kommer der syv nye lejligheder

Fredericia HK

Bundproppen venter i Helsinge: Derfor er Nordsjælland-opgør ikke nødvendigvis en walk over-kamp for FHK

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

Alarm 112

Pludselig røg det ene hjul af Johnnys bil: Hjulbolte løsnet i løbet af natten

Erhverv For abonnenter

Jan løftede pegefingeren over for italienske bosser på olieterminal i Fredericia: Nu har han fået ret og sikret millioner til 3F

Erhverv

Lokal virksomhed i vækst vinder pris for andet år i træk: - Det er dejligt med en pris, som ikke kun måler på økonomi

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Sommerhuse skal beskyttes mod oversvømmelser: Får lov til at lave 600 meter langt dige

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia

Forventer snarlig åbning: Derfor rykker Intersport tilbage til Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Derfor hægter FC Fredericia med en sejr på vestkysten én af rivalerne helt af

Fredericia

Du spørger - kandidaterne svarer: Hvordan får vi flere lokale uddannelser?

Annonce