Annonce
Fredericia

Jagten på E-coli: Fredericia Spildevand har taget prøver for at finde årsagen

Triatlon blev til duatlon i weekenden, da svømningen i Gl. Havn måtte aflyses på grund af høj forekomst af E-coli bakterier. Arkivfoto: Mads Hansen
Årsagen til den høje forekomst af E-coli bakterier i Gl. Havn skal findes, mener Fredericia Spildevand.

Fredericia: Da City Triathlon fredag måtte aflyse svømning i Gl. Havn til weekendens dyst, som dermed blev en duatlon i stedet, kom det som en overraskelse for Fredericia Spildevand, at bakterietallene i havnebassinet var så høje.

Derfor besluttede man, at årsagen til den høje forekomst af E-coli skal findes.

Mandag morgen gik man derfor i gang med at lede efter årsagen.

- Vi har været nede og tage prøver alle de steder, der kunne være udløb, og i nogle af vores kloakker. I det nye system i Kanalbyen er der tre kloakker til henholdsvis vejvand, tagvand og spildevand, og vi har taget prøver i de forskellige ledninger for at se, om noget kan være fejlkoblet, fortæller formand for ledningsdrift i Fredericia Spildevand Jan Christiansen.

Annonce

Venter på resultaterne

Fredericia Kommune har flere gange i de seneste uger taget prøver af vandkvaliteten i Gl. Havn med henblik på weekendens mesterskaber i triatlon. Den første prøve var fin, men i sidste uge viste prøverne for højt indhold af E-coli bakterier. Derfor måtte svømningen aflyses i sidste øjeblik.

- Nu venter vi på resultaterne af prøverne. Der går nok et døgn til halvandet, før vi har svarene, siger Jan Christiansen.

Det var ikke muligt for Fredericia Triathlon Team at nå at flytte svømme-delen til weekendens City Triathlon. Derfor overvejer arrangørerne nu, om man tør fortsætte med at planlægge stævner med svømning i Gl. Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce