Annonce
Fredericia

Jakob Illeborg gjorde comeback efter 10 års pause

Jakob Illeborg sprang ud som solist. Som et særligt indslag havde han det fredericianske kor, Les Femmes med på fire numre. Foto: Peter Friis Autzen
Tøjhuset i Fredericia lagde scene til, da Jakob Illeborg efter 10 års pause som musiker sprang ud som solist - med sit gamle band som backing.

Fredericia: For første gang som solist - og for første gang på musikscenen i 10 år - stod Jakob Illeborg med band torsdag aften frem på Tøjhuset i Fredericia.

Manden, der af de fleste nok er kendt fra DR TV, hvor han blandt andet har været vært på Kontant, har en fortid som musiker i bandet Warwick Avenue. De arbejdede i London og udgav musik i USA, men trods ros og opbakning fik de aldrig helt luft under vingerne. Siden skiftede Illeborg til journalist-livet, men når han rejste rundt i verden og overnattede på triste hotelværelser, brugte han nogle gange tiden til at skrive musik. Nu har han udgivet den musik på sin første soloplade og vil også prøve materialet af live.

Første koncert blev i Fredericia, hvor en meget nervøs Jakob Illeborg indtog scenen og satte den med lidt fortælling, inden bandet kom ind til ham. Tre ud af fire backingmusikere var også med i Warwick Avenue.

Undervejs i den velspillede, knap halvanden time lange koncert følte solisten sig mere og mere fri, og energien foldede sig for alvor ud. Ikke mindst i de fire numre, som fredericianske lokale kor, Les Femmes, var med på.

- Jeg var meget nervøs, inden vi gik på. Jeg vidste helt ærligt ikke, hvad jeg havde i vente. Men det her er ren optur, lød det efterfølgende fra Illeborg, der solgte plader og skrev autografer.

- Jeg håber at komme tilbage her til Tøjhuset. Dejligt sted.

Annonce
Efter koncerten blev der solgt plader og skrevet autografer. Foto: Peter Friis Autzen
- Hold kæft, hvor er de gode, lød det begejstret fra Jakob Illeborg om Les Femmes. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Annonce