Annonce
Fredericia

Jakob Illeborg gjorde comeback efter 10 års pause

Jakob Illeborg sprang ud som solist. Som et særligt indslag havde han det fredericianske kor, Les Femmes med på fire numre. Foto: Peter Friis Autzen
Tøjhuset i Fredericia lagde scene til, da Jakob Illeborg efter 10 års pause som musiker sprang ud som solist - med sit gamle band som backing.

Fredericia: For første gang som solist - og for første gang på musikscenen i 10 år - stod Jakob Illeborg med band torsdag aften frem på Tøjhuset i Fredericia.

Manden, der af de fleste nok er kendt fra DR TV, hvor han blandt andet har været vært på Kontant, har en fortid som musiker i bandet Warwick Avenue. De arbejdede i London og udgav musik i USA, men trods ros og opbakning fik de aldrig helt luft under vingerne. Siden skiftede Illeborg til journalist-livet, men når han rejste rundt i verden og overnattede på triste hotelværelser, brugte han nogle gange tiden til at skrive musik. Nu har han udgivet den musik på sin første soloplade og vil også prøve materialet af live.

Første koncert blev i Fredericia, hvor en meget nervøs Jakob Illeborg indtog scenen og satte den med lidt fortælling, inden bandet kom ind til ham. Tre ud af fire backingmusikere var også med i Warwick Avenue.

Undervejs i den velspillede, knap halvanden time lange koncert følte solisten sig mere og mere fri, og energien foldede sig for alvor ud. Ikke mindst i de fire numre, som fredericianske lokale kor, Les Femmes, var med på.

- Jeg var meget nervøs, inden vi gik på. Jeg vidste helt ærligt ikke, hvad jeg havde i vente. Men det her er ren optur, lød det efterfølgende fra Illeborg, der solgte plader og skrev autografer.

- Jeg håber at komme tilbage her til Tøjhuset. Dejligt sted.

Efter koncerten blev der solgt plader og skrevet autografer. Foto: Peter Friis Autzen
- Hold kæft, hvor er de gode, lød det begejstret fra Jakob Illeborg om Les Femmes. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce