Annonce
Fredericia

Jane spritter af ude i den spidse ende: Virus skal ikke spredes, men gerne glæde

Jane Munch Christensen er social- og sundhedsassistent på plejehjemmet Øster Elkjær i Erritsø. Hun vil skrive dagbog fra sin arbejdsdag, som er forvandlet til det besværlige i vores corona-nedlukkede samfund. Der sprittes af, bæres forklæde og administreres begrænsninger i besøgene. Men Jane, kollegerne og beboerne forsøger også at holde modet oppe og føre en nogenlunde rar og tryg hverdag. Foto: Peter Leth-Larsen
Social- og sundhedsassistent på Øster Elkjær håndterer både egne og beboeres nye hverdag i corona-nedlukket samfund. Så godt, som det nu lader sig gøre.

Fredericia: Det er ikke nemt at være nogen. Men lige nu er det især svært at være ældre og svag.

Borgere på landets plejehjem må ikke uden videre få besøg af deres pårørende, så adspredelse sker i røret, med musik og tv, et blad. Eller sammen med de ansatte og andre beboere. En af plejerne er Jane Munch Christensen, 46, social- og sundhedsassistent på Øster Elkjær i Erritsø.

Jane, kollegerne og de ældre forsøger så godt, som det kan lade sig gøre, at opretholde en tryg og rar hverdag midt i vores corona-nedlukkede samfund.

Annonce

Går stadig rundt

- Aktiviteterne er aflyst, vi har børn, der kommer på besøg hos de demente - det er også aflyst, og dagcenteret er lukket, fortæller hun til Fredericia Dagblad.

Men beboerne kan stadig gå rundt blandt hinanden, sidde og hygge i fællesarealerne - med afstand - og få gaver og lækkerier samt andre forsyninger afleveret af deres familier.

- Så stiller de dem i vores mellemgang. Der bliver også talt meget i telefon og vinket i disse stider, siger Jane Munch Christensen:

- En af beboerne har en ipad, som vi har fået Skype på, så man kan se hinanden, når de ringer sammen.

Erfaren sosu

Hun har været ansat i Fredericia Kommune siden 2018, er tidligere sosu’er i Vejle Kommune, hvor Jane Munch Christensen også bor og kommer fra.

Assistenten og arbejdsmiljørepræsentanten på Øster Elkjær på bygaden har været hjemmehjælper og social- og sundhedshjælper siden sit 25. år.

Før den tid havde Jane Munch Christensen diverse ufaglærte job.

Sprit i stride strømme

Hendes egen hverdag er heller ikke let:

- Vi spritter uendeligt meget af: Når vi møder ind, når vi har klædt om, efter vi har rørt ved computer. Vi spritter overflader af, vi har plastikforklæder på og handsker.

- Men vi prøver at gøre det, så beboerne ikke mærker alt for meget, at det er andre tider lige nu.

Det er stadig kærligheden til jobbet og omsorgen for andre, der holder Jane Munch Christensen oppe:

- At se den glæde, jeg og de andre er med til at sprede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce