Annonce
Kultur

Jazz I Trekanten får 900.000 kroner fra Spar Nord Fonden

900.000 kroner fra Spar Nord Fonden letter Jazz I Trekantens arbejde for at udbrede kendskab til jazzmusik blandt de unge. Arkivfoto
Spar Nord Fonden sikrer Jazz I Trekanten tre års arbejdsro til at udvikle nye projekter, der gør jazz tilgængelig for unge.
Annonce

Vejle: Jazz I Trekanten støttes med 900.000 kroner fordelt på tre år fra Spar Nord Fonden. Formålet er at udbrede kendskabet til og interessen for jazz.

Jazz I Trekanten har siden 2015 lavet en årlig jazzfestival af samme navn i hele Trekantområdet. Nu har den status som en af Danmarks tre mest betydningsfulde jazzfestivaler og tæller mere end 120 koncerter i løbet af festivalperioden.

I samarbejde Copenhagen Jazzfestival har Jazz I Trekanten i 2018 startet Danmarks første børnejazzfestival, Jazz for Kids, der finder sted i Trekantområdet i efterårsferien. Målet er at præsentere børn for jazzmusikken.

Annonce

Jazz og de unge

Jazz I Trekanten arbejder desuden med den unge jazzscene. Under jazzfestivalen skabes et JazzHouse i samarbejde med en lokal café for et ungt publikum, hvor scenen er åben for unge jazzbands, der er på vej frem.

Desuden udrustes de unge via kurser til at kunne søge optagelse for eksempel inden for music management, sceneteknik eller skabe deres egne projekter som kulturentreprenører.

Under festivalen i 2018 præsenterede Jazz I Trekanten projektet Krydsfelt. Et projekt der blind-datede to musikere med vidt forskellig musikalsk baggrund og skabte rammerne for, at de i to dage kunne arbejde med at skabe ny og anderledes musik i et andet miljø end de normalt færdes i. Projektet vandt en JazzDanmark Prisen for ”Årets Nytænkende Koncertoplevelse” ved DMA Jazz 2018. Jazz I Trekanten holder jazzfestival under Trekantområdets med 120 jazzkoncerter fra fredag den 23. august til søndag den 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Annonce