Annonce
Erhverv

- Jeg ønsker et positivt aftryk på den grønne omstilling

Søren Skov Bording er ansat som direktør for Danmarks nationale forskningscenter for grøn omstilling, Center Danmark. Han tiltræder 1. juni og kommer fra en stilling som Loads & Control diretor hos Vestas. Privatfoto
1. juni sætter Søren Skov Bording sig i direktørstolen for Center Danmark. Forskningscentret skal levere nye løsninger til grøn omstilling i Danmark.

FREDERICIA/KOLDING:

Hvad har fået dig til at sige ja til at stå i spidsen for Center Danmark?

Center Danmark kan levere et positivt bidrag til den grønne omstilling, og jeg har som person et stort fokus på de klimaudfordringer, vi som samfund står overfor.

Center Danmark vil danne bro mellem forskning og forretning gennem udvikling af nye it-intelligente produkter og løsninger. Så koblingen mellem det tekniske og det forskningsfaglige, forretningsudvikling og partnerskaberne og potentialet i at skubbe positivt til den grønne omstilling gør, at det er en udvikling, som jeg er stærkt motiveret til at deltage i.

Jeg er ydmyg over for det ansvar, jeg er blevet givet, men jeg håber og tror på, at jeg kan løfte Center Danmark til at realisere de visionære og ambitiøse potentialer.

Hvad har du gjort dig af tanker, inden du sagde ja til jobbet?

Jeg har gjort mig tanker både i forhold til det personlige og det faglige, og hvad potentialet er med Center Danmark. Jeg mener, at vi i samarbejde med de partnere, der allerede er om bord, kan indfri det ambitiøse potentiale.

Vi kommer til at skabe løsninger, der sætter endnu mere fart på den grønne omstilling og vil gøre den så billig og effektiv som muligt for os borgere i Danmark.

Hvad er det for et job, du møder ind til 1. juni?

Det er en stor opgave, der ligger foran mig med at bygge Center Danmark op og at imødekomme de visioner, det er etableret på. Det første, jeg vil gøre, er at komme i indgående dialog med alle vores partnere, så vi sammen får skabt en plan for det fremtidige samarbejde.

Center Danmark har også en nøglerolle i projektet Flexible Energy Denmark gennem Innovationsfonden. Det er en god platform at starte på, fordi det er i direkte tråd med Center Danmarks strategi.

Hvem skal du gøre det sammen med?

Center Danmark skal udvikles i tæt samarbejde med partnerne, for det er ad den vej, der dannes bro mellem forskning og industri, så det vil være et centralt omdrejningspunkt for mig. Indtil videre er jeg den eneste ansatte i Center Danmark, og jeg skal lige danne mig et overblik, før jeg kan sige noget om, hvordan Center Danmark skal udvikle sig som organisation.

Hvordan skal forskningen foregå?

Det vil være i samarbejde med de partnere, som er i Flexible Energy Denmark og selvfølgelig med de partnere, som er gået sammen om at etablere Center Denmark. Det vil være hos dem og sammen med dem, at vi vil komme til at udøve den første forskning og udvikling.

Klima er et centralt tema i valgkampen. Hvad kommer det til at betyde for dit arbejde og det center, der er under opbygning?

Klimaudfordringen er nok den største udfordring, vi som samfund står overfor, så jeg håber selvfølgelig, at emnet får noget tyngden i valgkampen, men også når vi borgere skal sættes vores kryds.

Det har vist sig at være økonomisk positivt for Danmark at investere i at gå foran med udvikling af grønne energiteknologier. Vindbranchen er et godt eksempel på, at Danmark har etableret sig som globalt hotspot for viden og arbejdspladser.

Hvilken betydning kommer centret til at have for dansk erhvervsliv?

Center Danmark er et nationalt living lab, og det skal danne platform for, at danske virksomheder kan generere nye innovative energiteknologiske løsninger både nationalt og internationalt. Partnerne vil få adgang til big data og intelligente algoritmer, og derigennem vil de kunne udbygge deres viden og styrke deres produkter og vækst.

Center Danmark

Center Danmark fungerer som en selvstændig, selvejende virksomhed med det hovedformål at fremme forskning, udvikling, test og demonstration i forbindelse med omstillingen til et fossilfrit, grønt samfund og at understøtte grøn innovation.

Center Danmark er grundlagt i 2018 af Ewii, Danmarks Tekniske Universitet og Thorsen Invest.

Antallet af partnere er voksende og favner i dag blandt andet kommuner, uddannelsesinstitutioner og private virksomheder.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Odense-skole lukker midlertidigt efter fund af ukendt coronavariant

Erhverv For abonnenter

Erritsø-virksomhed er vækstet 100 procent om året - nu er pladsen blevet for trang

Erhverv

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia faldt igen med et ordentligt rabalder, da oprykningspladserne var indenfor rækkevidde: Derfor er det næppe tilfældigt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

Annonce