Annonce
Læserbrev

Jeg er meget skuffet - ingen andre partier end DF ønsker at få en model på plads

Vi anser det ikke som rimeligt, at de enkelte husejere alene står i en situation, hvor de enkeltvis kan dækkes eller ikke dækkes, alt efter hvilket humør deres forsikringsselskab er i.

Læserbrev: Vi har i kredsen af erhvervsordførere for en måneds tid siden haft et møde med erhvervsministeren, hvor situationen omkring de tørkeskadede parcelhuse blev drøftet.

Her står enkelte husejere i et retsmæssig tomrum, hvor de tilmed aldrig har haft mulighed for at tegne en forsikringsdækning. Den fandtes ganske enkelt ikke.

Dansk Folkepartis holdning var klart, at vi burde gribe sagen an på nogenlunde samme måde, som vi gjorde, da vi forhandlede sagerne omkring stormflodsordningen, hvor vi dels lavede bagudrettede tiltag og gennemførte fremadrettede regler og vilkår og ligeledes fandt en kollektiv finansieringsmodel via husforsikringen.

Vi anser det ikke som rimeligt, at de enkelte husejere alene står i en situation, hvor de enkeltvis kan dækkes eller ikke dækkes, alt efter hvilket humør deres forsikringsselskab er i.

Alene kulance har haft betydning i deres sager.

Jeg synes, det er en falliterklæring, at socialdemokraterne gik ud før valget og via deres ordfører, Jens Joel, klart signalerede, at der skulle findes en rimelig løsning - også bagudrettet. En socialdemokratisk melding, som stod klart i indtil flere medier, primært i Jylland, hvor de fleste skader er registreret.

Ligeledes turnerede bl.a. Venstres daværende minister Eva Kjær Hansen ligefrem på besøg hos en af de ramte husejere og støttede på TV Syd op, at der skulle gøres noget.

Nu har jeg så fået det klare svar fra erhvervsministeren, at hverken han via regeringen, Venstre eller andre partier end DF ønsker at få en model på plads, hvor vi også tager hånd om de ganske få husejere, som oplevede store skader på deres ejendomme.

Jeg er meget skuffet, og da jeg selv var hovedforhandler på stormflodsaftalen, hvor vi sikrede såvel fremadrettede som bagudrettede forbedringer, så er det dybt useriøst, at såvel Socialdemokratiet som Venstre nu løber fra deres egen politik.

Annonce
Hans Kristian Skibby. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øl væltede ud i rundkørsel: Politiet forventer oprydning i flere timer

Læserbrev

Vi prioriterer kernevelfærden - til gengæld giver vi ikke skattelettelser

Læserbrev: I juni gik vi i Socialdemokratiet til valg på en ny og mere velfærdsvenlig retning for Danmark. Vi sagde, at vi ville prioritere velfærd højere end skattelettelser, og det er præcis det, som vi har gjort i finansloven for 2020. Med god hjælp og gode idéer fra Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Vi ved godt, at finansloven ikke løser alle problemer. Vi bilder os ikke ind, at vi er i mål. Men vi er stolte af den retning, som vi har udstukket sammen med vores støttepartier. Vi styrker psykiatrien markant, hvilket der har været behov for i rigtig mange år. Vi ansætter flere sygeplejersker, fordi der bliver løbet stærkt - og nogle steder også for stærkt - i sundhedsvæsnet i dag. Vi forbedrer normeringerne i børnehaver og vuggestuer år for år frem imod 2025, fordi vi er overbeviste om, at voksenkontakt og tid til omsorg er helt afgørende for vores mindste. Vi investerer i folkeskolen, fordi en stærk fælles grundskole, hvor vi mødes på tværs af vores forskelligheder, er hjerteblod for os. Vi afskaffer både uddannelsesloftet og den tidligere regerings årlige besparelser på uddannelse, fordi vi ikke vil spare på det, vi skal leve af i fremtiden. Vi sætter penge af til en mere værdig ældrepleje, fordi alle mennesker har brug for omsorg og nærvær hele livet igennem. Kort sagt: Vi prioriterer kernevelfærden. Præcis som vi også prioriterer den grønne omstilling, klimaet og miljøet igennem en lang række ambitiøse tiltag. Til gengæld giver vi ikke skattelettelser. Tværtimod sætter vi enkelte skatter og afgifter op og ruller enkelte af den tidligere regerings skattelettelser tilbage. Det betyder, at bl.a. virksomhedsarvinger, hovedaktionærer og forældre, der køber og udlejer en lejlighed til deres børn, fremover vil skulle bidrage lidt mere, end de ellers skulle have gjort. Ved folketingsvalget i juni stemte et flertal af danskerne for en ny politisk retning. Det har vi forsøgt at leve op til med finansloven for 2020. For politik skal gøre en forskel. Det skal betyde noget, hvem man giver sin stemme. Og det gør det heldigvis også. Der er stadig masser at tage fat på. Men de første skridt er taget - imod et stærkere velfærdssamfund og et grønnere Danmark.

Annonce