Annonce
Debat

Jeg græmmes: En grotesk og uværdig retorik

Jan Filbært. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Corona, mink, grundlov, rigsretssag, skandale, ja, det er blot nogle af de mange ord, der har fyldt overskrifterne på landets aviser, medier, herunder eksempelvis Facebook-sider, gennem den seneste tid.

Men det stopper ikke her. Vi ser nu en mere rabiat tilgang i de overskrifter, der bliver fremlagt, disse overskrifter med politisk opbakning.

Nu er det overskrifter som Hitler, Holocaust, diktatur, vi skal have drænet sumpen og rigtig mange ord i samme boldgade.

Det, der skræmmer ud over, at nogle drager sammenligninger med den siddende regering og datidens grusomme hændelser og styreformer, det er, at ingen fra de partier, der har disse gruppers opbakning, tager afstand fra overskrifterne og sammenligningerne.

Nej, der er en larmende tavshed, og der er en ageren, der minder lidt om strudsens adfærd: Hvis nu vi gemmer os lidt, så går det nok væk af sig selv.


Er vi ved at synke så dybt, eller skal vi sige lavt, at det er den nye fremgangsmåde i de politiske debatter og i vores måde, hvor vi forsøger at belyse nogle forhold, der ikke er lig vores måde at tænke og føle på?

Jan Filbært


Er vi ved at synke så dybt, eller skal vi sige lavt, at det er den nye fremgangsmåde i de politiske debatter og i vores måde, hvor vi forsøger at belyse nogle forhold, der ikke er lig vores måde at tænke og føle på?

Vi, der er politisk aktive på venstrefløjen, har altid fået at vide, vi har været rabiate, vi har altid fået at vide, vi har skubbet til grænserne, men ét er sikkert: Vi har aldrig draget sammenligninger med de grusomme hændelser og forhold, der har været under verdenskrigene.

Jeg græmmes som lokalpolitiker, jeg græmmes som menneske og som borger i et højtudviklet land over at skulle se en sådan retorik.

Det passer sig ikke til den måde, vi som nutidens mennesker skal opføre og agere på.

Det er en skamplet på vores demokratiske ret og en skamplet på os som mennesker i det danske samfund.

Jeg håber på og ser frem til, at der i løbet af den kommende tid kommer nogle udtalelser fra de politiske ledere lokalt som landspolitisk, der har opbakningen fra disse her grupper, hvori de tager skarpt afstand fra denne her retorik og ageren.

Annonce
Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Borgerlige ønsker mere åbenhed: Men V erkender selv at have været med til at afskaffe spørgetid i byråd

Fredericia For abonnenter

Sådan kan juraen hjælpe politikerne i borgmester-sag

Annonce