Annonce
Debat

Jeg håber nu, at de ansvarlige i Vejle Kommune straks retter ind, efter at socialministeren er kommet med så klart et svar

Ulla Asmussen. Privatfoto

Læserbrev: Mange borgere med lymfødem (kronisk hævelse - typisk efter kræft) er blevet startet op med kompressionsprodukter for dette handicap på sygehuset i et samarbejde mellem sygehuset og et bandagistfirma.

Dette var jeg også, og i fem år fungerede dette upåklageligt, hvor jeg havde en løbende bevilling til dette fra kommunen.

Men så fik Vejle Kommune en ny praksis, hvor kommunen ønsker, at man skal bruge deres egne sygeplejersker - altså ikke uddannede bandagister - til at forestå opmåling af kompressionshjælpemidler.

Annonce

Hvis jeg fortsat ville gøre brug af frit valg af leverandør, som serviceloven garanterer, så oplyste lederen af Hjælpemiddelteamet, Dennis Jensen, mig, at så ville kommunen ikke dække udgifter til f.eks. løn til bandagisten. Jeg kunne jo bare bruge kommunens egne sygeplejersker.

Dermed havde kommunen i realiteten sat frit valg ud af kraft for alle, som ikke var velhavende, da en væsentlig del af kompressionsproduktet består af lønudgift. Men Dennis Jensen stod fast på, at sådan var det altså.

Gudskelov gik folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) ind i sagen og rejste spørgsmålet i Folketinget overfor minister Astrid Krag.

Ulla Asmussen

Gudskelov gik folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) ind i sagen og rejste spørgsmålet i Folketinget overfor minister Astrid Krag, og svaret er klart:

"Kommunen kan ikke nægte at yde støtte til opmåling, tilpasning m.v. af et hjælpemiddel, fx lønudgiften til en bandagist, i den situation, hvor borgeren ønsker at benytte adgangen til frit valg, og kommunen normalt via egne medarbejdere selv står for opmåling, tilpasning m.v."

Jeg håber nu, at de ansvarlige i Vejle Kommune straks retter ind, efter at socialministeren er kommet med så klart et svar, således at ingen andre med lymfødemer efter kræft skal få ødelagt deres helbred på grund af kommunens praksis.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Debat

Debat: Der skal styr på spildevandet - ellers får vi aldrig et godt vandmiljø

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce