Annonce
Alarm 112

- Jeg har aldrig nogensinde været udsat for noget så frækt før: Velklædt mand stjal tre ure på tre minutter

Tre ure af mærket Hugo Boss blev onsdag stjålet fra Dit & Dat i Danmarksgade. Tyven formåede i løbet af tre minutter at stjæle de dyre ure, og ifølge indehaver Tonny Nielsen vidste tyven tydeligt, hvad han gik efter. Sagen er nu overdraget til politiet. Foto: Screenshots
Fra klokken 11.56 til 11.59 onsdag lykkedes det en velklædt tyv at bryde to skabe op i butikken Dit & Dat i Danmarksgade. Fra skabene stjal han tre ure til 9500 kroner. Indehaver er målløs og kalder tyveriet for "frækt"

Fredericia: Når en kunde siger, at ekspedienten ikke kan hjælpe, og at kunden blot ønsker at kigge, lader de fleste butiksekspedienter kunderne være. Det samme gjorde butiksbestyreren i Dit & Dat i Danmarksgade onsdag middag, da en mand kom ind i butikken kort før klokken 12.

Han ønskede blot at kigge lidt på de ure, der stod bag lås og slå på væggen bag skranken. Tre minutter senere var tre af udstillingens mange ure forsvundet – det samme var kunden, der af indehaveren beskrives som ”en pæn mand”.

- Begge låse blev brækket op til skabene, og han er gået direkte efter tre Hugo Boss-ure. Han ved præcis, hvad han skal bruge, og der står ure til 4-6000 kroner stykket lige ved siden af, men dem tog han ikke, fortæller Tonny Nielsen, der er indehaver af butikken i midtbyen.

Annonce

Videoovervågningen viser, at manden, der er mellem 30-40 år, kommer ind i butikken klokken 11.56. 11.59 forlader han butikken igen, og i mellemtiden står butiksbestyreren og taler med indehaveren. Ingen af dem når at se, at den pæne – om end frække – mand snupper de tre ure.

Indehaver føler sig magtesløs

Det er først, da Tonny Nielsen egentlig er på vej hjem igen, at han passerer skabene på vej ud. Her ser han, at de begge står åbne, og han spørger de to medarbejdere, hvorfor de ikke har husket at låse skabene. Det mente de nu også, de havde, og der er først der, det går op for indehaveren, at den forsvundne kunde har stjålet ure til 9500 kroner fra skabene. Et Boss-ur til 3495 kroner og to til 2995 kroner. Ifølge indehaveren kan der kun være tale om et planlagt tyveri.

- Det er ikke noget, vi har problemer med (tyverier, red.). Det er helt sikkert planlagt, for vi kan følge ham på videoovervågningen, at han går direkte hen til urene, fra han kommer ind fra gaden, og til han forlader butikken igen. Jeg har aldrig nogensinde været udsat for noget så frækt før, siger Tonny Nielsen.

Signalement af manden

Sydøstjyllands Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse af tyveriet, der skete onsdag middag.

Gerningsmanden beskrives som værende dansk, 30-40 år, 180 centimeter høj og kraftig af bygning.

Han havde lyst, kort hår og talte dansk.

Manden var iført et blåt mundbind, sort jakke, sorte cargo-bukser samt sorte sko med hvid sål.

Han havde en sort skuldertaske med sig.

Selv forventer han ikke at se de tre ure igen, men han håber, at den gode videoovervågning fra butikken kan hjælpe politiet på sporet af den frække mand, der havde handsker på. Tonny Nielsen kalder episoden for træls.

- Og jeg kan ikke gøre noget for at undgå sådan noget her igen. Begge skabe er godkendte urskabe, og de var låst. Jeg sætter nok nogle ruko-låse i, hvis det kan lade sig gøre. Jeg kan ikke gøre mere, og jeg skal nu nok komme over det, men jeg er målløs over, hvor frækt det var, lyder det fra indehaveren af butikken.

Annonce

Må ikke vise billeder

Udover at sikre videoovervågning til politiet advarede indehaveren andre butiksindehavere i Fredericia onsdag. Hverken Tonny Nielsen eller de to medarbejdere, der var på arbejde omkring middag onsdag kendte den velklædte mand med handsker. Og det ærgrer ham en smule, at han ikke må offentlige billeder af tyven.

Begge låse blev brækket op til skabene, og han er gået direkte efter tre Hugo Boss-ure. Han ved præcis, hvad han skal bruge, og der står ure til 4-6000 kroner stykket lige ved siden af, men dem tog han ikke.

Tonny Nielsen, indehaver, Dit & Dat

- Det er skørt, for det er mig, der er offer i det her, så hvem er det lige, der bliver beskyttet, når vi ikke må offentliggøre billederne af tyven, der viser hans ansigt tydeligt, spørger Tonny Nielsen retorisk.

Onsdag lagde forretningen et opslag på Facebook med billeder af de tre ure. Overvågningsbilleder blev ligeledes overdraget til politiet.

Sydøstjyllands Politi bekræfter tyveriet og oplyser til Fredericia Dagblad, at sagen nu efterforskes. Blandt andet skal der følges op på, om politiet kender manden i forvejen.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv

Før var her gnister i luften: Snart møder et kønnere syn trafikanter langs Holstensvej

Alarm 112 For abonnenter

Fredericianer skal et år i fængsel for knivstik og derefter ud af landet

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Fredericia For abonnenter

Lennie afvist efter 50 år i Danmark: Forening støtter nu lægepar i kamp for 78-årigs statsborgerskab

Annonce