Annonce
Fredericia

- Jeg har sprængt glad-skalaen: Aha-vært bød indenfor på Fredericias nye, eksklusive natklub

Fredag aften fik Fredericia en ny, eksklusiv natklub, som byen ikke har set mage til før. Anders Østergaard bød indenfor på klubben, der er en tidslomme for modne 80'er-glade folk i pænt tøj.

Fredericia: Bobler i glasset, smil på læben og perler på panden.

Fredericias nye, eksklusive natklub, Aha, indviede fredag aften sine lokaler i Købmagergade, hvor flere hundrede inviterede gæster spændt fik adgang til at se lokalerne med den håndplukkede indretning, velassorterede bar, runde scene til det faste husorkester og deres stjernegæster samt måske Trekantområdets flotteste rygerum.

Indehaver Anders Østergaard tog imod og måtte hen på aftenen undskylde, at airconditionanlægget ikke var i rette gear til at klare det lynhurtige skifte fra tom sal til fyldt natklub. Men på en lun aften er det godt med kølige drinks fra baren - og der var også fyret godt op under ismaskinen.

Annonce

- På en glad-skala fra nul til ti er jeg på 11. Det kan ikke blive bedre. Vi kan ikke vente med at vise til Fredericia, Trekantområdet og resten af Danmark, hvad vi har bygget, lød det begejstret fra Anders Østergaard.

Han er stolt af sin natklub og dybt taknemmelig for de mange, der har været med i projektet. Ikke mindst direktør Linette Hanghøj Møller, der fór rundt og passede sine værtindepligter.

- Jeg er meget, meget, meget glad, nåede hun at sige til dagbladets udsendte, da hun løb forbi.

Reservemor og borgmester

En af Anders Østergaards mange gæster på aftenen var Yvonne Petersen, der blev modtaget med stor hjertelighed af værten.

- Jeg har nærmest været en slags reservemor for Anders. Og jeg har kendt ham, siden han var en småstor dreng. Og jeg har altid vidst, at han ville blive til noget. Og at han gennemfører det, han sætter sig for, siger Yvonne.

Jeg glæder mig til at vise hele landet, hvad vi har skabt her.

Anders Østergaard, Aha-ejer

- For eksempel var han med os på en golfferie. Han var nok 14 år. Og han samlede golfbolde hele natten, fordi jeg havde lovet ham en krone pr bold. Det blev en hel del dyrere for mig, end jeg havde regnet med. Men Anders så muligheden for at gøre en god handel, og så kløede han ellers på, siger hun med et smil.

Anders Østergaard modtog sine gæster med stor varme. Ikke mindst Yvonne Petersen, som har kendt ham siden barndommen - og som aldrig har været i tvivl om, at han nok skulle blive til noget. Foto: Peter Friis Autzen

Også borgmester Steen Wrist Ørts (S) var blandt gæsterne. Han glædede sig over, at Fredericia med Aha har fået endnu en farve i paletten.

- Det her sted kommer til at bidrage til brandet Fredericia. Det er et fantastisk sted, og så er det skabt ud fra en herlig, jysk ånd om, at "vi gør det". Jeg tror på, at Aha kommer til at tiltrække gæster langvejs fra. Måske er det også med til at tiltrække tilflyttere, siger Steen Wrist.

Annonce

80'erne er mobilfri

Aha er skabt som en stilfuld tidslomme, der smager lidt af 1980'erne.

- Det er den tid, jeg og min generation er skabt af. Så her på Aha vil man opleve meget musik fra 80'erne. Både live fra vores faste husorkester og deres gæstestjerner samt fra dj'en, siger Anders Østergaard, der sluttede sin velkomsttale af med en videohilsen fra 80'er-musikkens største rytter, Jørgen De Mylius.

Og så tog husorkestret Hollywood House Band ellers over og lagde ud med instrumentalmusik og saxofon-solo. Fuldstændigt i tråd med Anders Østergaards løfte om 80'er-fokus. Og i fin forlængelse af dj-musikken indtil da med Lisa Stansfield, Level 42, Kenny Loggins og mange andre.

Indretningen, materialevalg og gennemtænkte detaljer fik mange af Ahas første gæster til at tale med begejstring om stedet. Foto: Peter Friis Autzen

Hollywood House Band vil fremover spille med skiftende gæstesangere, og på programmet for både fredag og lørdag var det Peter A. G. og Lis Sørensen.

Aha ligger på samme adresse som det hedengange diskotek og spillested, Hollywood Hard Rock. Bygningskomplekset hedder i dag Domus Axel og er bygget af tykt beton. Derfor er der intet mobilnet indendøre.

- Sådan var det i 80'erne. Hvis I vil sms'e eller sådan noget, er I nædt til at gå udenfor. Ud i 2021, lød det smilende fra manden, der har fik idéen og satte sig for at give Fredericia det, han kalder "en Aha-oplevelse".

Borgmester Steen Wrist Ørts (S) var blandt de mange gæster. Han mener, at Aha vil bidrage til Fredericias brand og måske være med til at tiltrække tilflyttere. Foto: Peter Friis Autzen
Køen udenfor var lang, da festen for indbudte gæster og forretningsforbindelser skulle begynde. Foto: Peter Friis Autzen
Natklubben Aha ligger i Købmagergade - på samme adresse, hvor et af Anders Østergaards yndlingsssteder fra ungdommen, Hollywood Hard Rock i sin tid lå. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Markus står i spidsen for gruppe for transkønnede: - Jeg havde de flotteste bryster. Hvis bare de ikke sad på mig

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Populær genbrugsbutik lukker ned - genbrugsfund samles på én adresse

Erhverv For abonnenter

Erritsø-virksomhed er vækstet 100 procent om året - nu er pladsen blevet for trang

Fredericia

To nye i byrådet med noget på hjerte: Connie og Louis har klare mærkesager

FC Fredericia

På 16 kampe har FC Fredericia lavet lige mange point som på 22 kampe i sidste sæson: Her er nøglen til succesen

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

Fredericia For abonnenter

Vild med de gratis sommerblomster på Egeskovvej? Nu kommer der også en lille sø

Fredericia For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Fredericia

Erhverv

Hoteller og restauranter rammes af julefrokost-aflysninger: - Det ser slemt ud i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Fredericia

Godt nyt til skøjteglade fredericianere: Isen indtager igen Gasværksgrunden i december

FC Fredericia For abonnenter

Oprykning eller ej: Derfor definerer de to sidste kampe FC Fredericias sæson

Fredericia

Snart er det slut med coronatest i Messe C: Nu jagtes mere centrale lokaler

Annonce