Annonce
Debat

Jeg vil være foreningernes mand i det nye byråd

Niels Martin Vind. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Læserbrev: Siden Nils Skebys fortællinger i november om en lukket politisk kultur indenfor idrætsområdet er der fremkommet en lang række lignende historier fra mange forskellige foreninger og klubber.

Fællesnævneren for historierne afdækket af Fredericia Dagblad - tak for den gode, kritiske journalistik - er aftaler, der laves mellem stærke aktører udenom de demokratiske fora, som er beregnet til drøftelser om for eksempel halfordelingstider.

Historierne viser en topstyring fra den tidligere borgmester og en mangel på respekt for foreningsdemokratiet og de frivilliges arbejde.


Jeg har fulgt området tæt, siden jeg for 15 år siden på statskundskab skrev speciale om Fredericia Kommunes idrætspolitik.

Niels Martin Vind


Jeg har fulgt området tæt, siden jeg for 15 år siden på statskundskab skrev speciale om Fredericia Kommunes idrætspolitik.

Gennem alle årene har tidligere Idrætssamvirket, nu Idrætsrådet, aldrig rigtig fungeret. Jeg mener, at løsningen er at skubbe mere indflydelse over i rådet, så de stærke klubber ikke kan lave udenomsaftaler med den til enhver tid siddende borgmester.

Idrætsrådet skal altid inddrages, så vi undgår sager med en kunstgræsbane til pigefodbolden, som moderklubberne til samarbejdet slet ikke vil have, eller forfordeling af bestemte klubber i forhold til haltider.

Det bliver spændende at se, om vores nye borgmester, Steen Wrist, kører videre i Bjerregaards fodspor, eller om han er mere involverende og åben.

Når Steen Vrist ved overtagelsen af borgmesterposten karakteriserer Bjerregaard som Danmarks bedste borgmester, så bliver man i tvivl, om der kommer en ny stil på posten.

Jeg kommer aldrig til at gå med til fordækte aftaler og vil kæmpe for at skubbe kommunen hen mod decentralisering og åben involvering på alle områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce