Annonce
Kultur

Jelling Musikfestival giver corona-update til gæsterne: Hold ud

- Hold ud, hold af folkene omkring dig og hold dig hjemme for en tid. Så gør vi – sammen, hver for sig – Danmark coronavirusfri igen, lyder det fra Jelling Musikfestival, som stadig forventer at gennemføre årets festival i maj. Arkivfoto: Mette Mørk
Med lidt over to måneder til Jelling Musikfestival begynder situationen at spidse til, hvis festivalen skal blive til noget sidste weekend i maj 2020.
Annonce

Jelling: Dag for dag melder de danske myndighederne nye tiltag ud i kampen mod coronavirus.

Alle danskere følger situationen tæt, men hvis der er nogen, der følger ekstra med, så er det ledelsen hos Jelling Musikfestival. For mens andre store begivenheder, der var programsat til forsommeren, allerede er aflyst eller udsat, afventer den lokale festival stadig situationen.

For første gang under hele corona-forløbet har Jelling Musikfestival fredag sendt en melding ud til dens 45.000 følgere på Facebook. Her skriver festivalen blandt andet:

- Vi vil gøre, hvad vi kan, for at afholde Jelling Musikfestival 2020 som planlagt. Men vi kunne aldrig drømme om at gennemføre festivalen, hvis ikke det lader sig gøre på en fuldt forsvarlig og ansvarsfuld måde, står der i opslaget.

- Vi holder alle strategier og muligheder åbne. Meget kan nå at ændre sig inden slut-maj. Vi håber, regeringens og sundhedsmyndighedernes dygtige tiltag, og befolkningens indsats gør den afgørende forskel i kampen mod coronavirus.

- Så imens… Hold ud, hold af folkene omkring dig og hold dig hjemme for en tid. Så gør vi – sammen, hver for sig – Danmark coronavirusfri igen, lyder det fra festivalen.

Annonce

Går ikke på kompromis

Så festivalen afventer dermed stadig situationen - præcis ligesom der tidligere er meldt ud flere gange til pressen de seneste par uger.

Men hvor lang tid kan festivalen trække den endelige beslutning? Det har vi spurgt festivalleder Lars "Charlie" Mortensen om.

- Det kan jeg af gode grunde ikke sige noget om. Men vi følger situationen time for time og lytter til dem, der ved noget om det, altså eksperterne. Men vi skal nok melde ud, så snart vi ved noget. Og vi går ikke på kompromis med sikkerheden og de anbefalinger, der måtte komme fra sundhedsmyndighederne, svarer han til avisen.

Festivalen skal efter planen afholdes fra 28. til 31. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Retfærdighed for seniorer

Annonce