Annonce
Trekantområdet

Jerlevs nye bypark begynder at tage form

Før lå her to nedlagte tennisbaner og så trælse ud. De er nu fjernet helt, og i stedet er der blevet bygget en ny multibane. Herudover skal der opstilles nogle forskellige legeredskaber, og arbejdsgruppen arbejder allerede nu så småt på at skaffe midler til en cykelbane. Foto: Mette Mørk
En ny multibane står nu klar til brug på det grønne areal ved siden af Jerlev Kulturhus, og snart følger en række legeredskaber. Målet er at skabe en bypark, hvor børn og voksne kan mødes.
Annonce

Jerlev: Det begynder rigtig at tage form nu i Jerlev Bypark. En ny multibane på 13 gange 26 meter med både mål, basketkurve og net står nu mere eller mindre helt klar til brug der, hvor der engang lå to nedlagte tennisbaner og så trælse ud. Der mangler blot de sidste detaljer ved multibanen som afstribning af baner, men det forudsætter mere tørvejr, end der har været den seneste tid.

- Men selvom afstribning og lidt andre småting stadig mangler, kan man fint spille på den. Det er der allerede en del børn og unge, der har gjort. Jeg hørte forleden, at der havde været 10-12 unge drenge, der havde hygget sig med at spille fodbold på banen en eftermiddag, fortæller Niels Blæsbjerg, der er kasserer i Jerlev Sogns Beboerforening.

Beboerforeningen er en af tre lokale foreninger, der også tæller Jerlev Idrætsforening og Jerlev Kulturhus, som sammen har nedsat en fælles arbejdsgruppe, der over længere tid har arbejdet med byparksprojektet.

Inden for den kommende tid skal der lægges fliser rundt om multibanen, og i næste uge kommer syv legeredskaber, som vil blive sat op i starten af februar, hvis alt går vel. Ydermere bliver byens petanquebaner også flyttet hen til den nye bypark.

Det er rigtig dejligt at se, at der allerede er en del børn og unge, der er begyndt at bruge multibanen. Så håber vi, at endnu flere vil komme og spille bold og hygge sig, når vejret bliver lidt bedre.

Niels Blæsbjerg, medlem af arbejdsgruppe

Annonce

Mærker god interesse

Målet med byparksprojektet er at skabe et mødested for byens borgere, unge som gamle, centralt i Jerlev.

- Derfor er det også rigtig dejligt at se, at der allerede er en del børn og unge, der er begyndt at bruge multibanen. Så håber vi, at endnu flere vil komme og spille bold og hygge sig, når vejret bliver lidt bedre, siger Niels Blæsbjerg.

Det hele står til fri afbenyttelse. Man skal blot selv medbringe bolde og selvfølgelig behandle tingene ordentligt, tilføjer han.

Interessen for byparksprojektet har været stor hele vejen igennem, og arbejdsgruppen har løbende fået mange forespørgsler på, hvornår multibanen kunne tages i brug.

- Vi har helt sikkert en fornemmelse af, at byparken vil komme til at blive brugt meget baseret ud fra den interesse, vi har mærket. Det er rigtig glædeligt, siger han.

Annonce

Cykelbane måske på vej

Det har været et stort ønske i mange år med sådan en bypark, men nu er ønskerne altså godt på vej til at blive realiseret. Den nye bypark er etableret på et stort græsareal ved siden af Jerlev Kulturhus, som ellers ikke blev brugt.

Vejle Kommune, der ejer arealet, har også set store muligheder i projektet og har derfor indgået en mange-årig aftale om, at arealet må bruges til bypark. Samtidig valgte Vejle Kommunes udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati sidste år af afsætte 400.000 kroner til projektet, der var budgetteret til omkring 725.00 kroner i alt.

Arbejdsgruppen kunne selv stille med 50.000 kroner, og så er det lykkedes at skaffe fondsmidler til projektet.

Selvom de sidste detaljer stadig mangler for at gennemføre det nuværende projekt, så har arbejdsgruppen allerede drømme om nye projekter.

- Blandt andet så står der en cykelbane på ønskesedlen for kommende projekter, og det er vi faktisk allerede så småt begyndt at søge midler til, fortæller Niels Blæsbjerg.

Niels Blæsbjerg har allerede set flere børn og unge spille og lege på den nye multibane. Han er sikker på, at når foråret kommer, så vil banen blive brugt endnu mere. Foto: Mette Mørk
Multibanen har både mål, basketkurve og net, der kan hæves og sænkes, så banen både kan bruges til eksempelvis fodbold, basketball, tennis og volley. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce