Annonce
Erhverv

Jimmy har renset tage og fliser i 28 år: Frihed over indtjening

Afrensningen af fliser foregår med et særligt rensehoved med fladstråledyser og vand, der er 40 grader varmt. Det giver en skånsom rens, der ikke skader overfladen på fliserne. Foto: Peter Leth-Larsen

55-årige Jimmy Hansen fra Taulov har renset tage og fliser i 28 år. Siden 2010 har han gjort det under navnet Algemanden.

Annonce

Taulov: For Jimmy Hansen er det hverken en stigende omsætning eller indtjening, der er drivkraften bag hans enkeltmandsvirksomhed Algemanden.

Frihed og retten til selv at skræddersy hverdagen betyder mere for den rutinerede algebehandler, der lever af at rense og rengøre tage og fliser.

Det fandt han ud af, da han i 1990 blev en del af svigerfarens firma, som blandt andet rensede og malede tage.

- Da vi havde kørt i fem år, måtte jeg erkende, at jeg altid arbejdede, og at det ikke var livet, siger Jimmy Hansen.

Sammen med hustruen og parrets to børn rejste Jimmy Hansen til Indonesien og Australien i otte måneder.

Men historien har det med at gentage sig, og da Jimmy Hansen og familien kom hjem til Danmark igen, begyndte han at lave algebehandlinger ved siden af sit faste arbejde.

Da vi havde kørt i fem år, måtte jeg erkende, at jeg altid arbejdede, og at det ikke var livet

Jimmy Hansen
Jimmy Hansen fra Taulov har i 28 år rengjort fliser og tage - både på deltid og fuldtid. Siden 2010 har han gjort det på fuldtid under navnet Algemanden. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Travlt forår

I 2010 tog han for alvor springet og blev selvstændig på fuldtid, og siden har han været bedre til at begrænse arbejdstimerne.

- Det er ikke det, jeg bliver rig af, men det giver mig frihed. Jeg har prøvet det andet, og det er ikke pengene værd, siger Jimmy Hansen.

I dag er 80 procent af hans kunder private og 20 procent erhverv. Arbejdet består primært i at rense mos og alger af tage samt fliserens.

- Jeg møder så mange søde og rare mennesker. Nu er de desværre faldet fra, men jeg havde i mange år nogle ældre kunder i Erritsø, hvor jeg skulle ringe et par dage i forvejen, for de skulle lige have bagt, så der var en frisk bolle, når jeg kom, siger Jimmy Hansen.

Højsæsonen er i marts-maj, når folk så små begynder at finde havemøblerne frem, mens vinterens kolde og til tider blæsende vejr betyder, at forholdene for algebehandling er knap så gode. Derfor bruger han i stedet en del af vinteren på Rømø, hvor han er ved at bygge sommerhus.

Jovist, var han 20 år yngre, kunne han måske godt finde på at lægge flere timer i arbejdet og satse på at udvide forretningen. Han har flere gange takket nej til faste aftaler med virksomheder, som ville have ham til at køre fast for dem.

I dag fortæller dåbsattesten, at Jimmy Hansen er 55 år, men selvom han forventer at skulle arbejde 10 år mere, er ambitionen langtfra at udvide virksomheden.

- Der er mange, som har drillet mig og sagt, at jeg skal have en mand sat i gang, men som det er nu, kan jeg taget en fridag eller en uges ferie, hvis det er det, jeg vil, siger Jimmy Hansen.

Højsæson for arbejdet er marts-juni, mens der er stille om vinteren. Her bruger Jimmy Hansen i stedet tiden på Rømø, hvor han er ved at bygge sommerhus. Foto: Peter Leth-Larsen
Jimmy Hansen er 55 år og nyder friheden i selv at kunne planlægge sin hverdag. Han har kunder i området mellem Horsens, Haderslev og Odense. Foto: Peter Leth-Larsen
- Uanset om man har en lille eller stor virksomhed, er det væsentligt, at man prøver at få en varemærkeregstrering, og at man domænemæssigt forsøger at dække sig ind, siger Jimmy Hansen. Cirka en gang om året oplever han, at nogen opretter en virksomhed, som lægger sig for tæt på navnet Algemanden. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce