Annonce
Debat

Jo, jeg synes, det er synd for minkavlerne, men vi skal ikke have særlige skatteyderbetalte "synd for-ordninger"

Torben Elsig-Pedersen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: Regeringens ulovlige indgreb over for minkbranchen har bragt mange familier ud i en tragisk og uoverskuelig situation.

Derfor er det kun ret og rimeligt, at minkavlerne får fuld kompensation for deres aktuelle tab, får erstattet deres bygninger og produktionsanlæg, så de kan komme ud af denne krise uden en stor gæld i et produktionsapparat, som er gjort ubrugeligt fra den ene dag til den anden.

Men at Mette Frederiksen både handler egenrådigt og er magtfuldkommen berettiger ikke til oppositionens overbudspolitik.

Flere borgerlige partier ønsker nu, at minkavlere og andre i branchen skal have dækket deres forventede indtægtstab ud i fremtiden. Det er jo helt uhørt og vil have uoverskuelige konsekvenser.

Mange erhverv er udsat for disruption, politiske indgreb eller benspænd, som på anden måde forhindrer fremtidig forretningsmulighed. Vil man også skulle dække dem for fremtidigt indtægtstab?

Vi har et samfund, hvor sikkerhedsnettet er dagpenge, hvis man mister sin arbejdsindtægt. Den ordning gælder alle, der er medlem af en a-kasse, og det vil være helt urimeligt at være smagsdommer og behandle nogle erhverv bedre end andre.

Jo, jeg synes, det er synd for minkavlerne, men vi skal ikke have særlige skatteyderbetalte "synd for-ordninger".


Minkavlerne bør have erstattet deres produktionsapparat, men de skal ikke på livsvarig ydelse, der stiller dem bedre end andre, der mister jobbet.

Torben Elsig-Pedersen


Minkavlerne bør have erstattet deres produktionsapparat, men de skal ikke på livsvarig ydelse, der stiller dem bedre end andre, der mister jobbet.

En almindelig lønmodtager, der mister jobbet, eller en selvstændig, som mister afsætning for sine produkter, får jo ikke en kompensation ud over dagpenge.

Hvad med de mennesker, der har mistet deres job i luftfartsbranchen? Hvad med dem, der ikke længere skal producere oliefyr, fordi vi gerne vil over på klimaneutral energi? Skal disse og andre grupper også have dækket deres fremtidige indtægtstab?

Lad os nu få nogle proportioner ind i debatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce