Annonce
Kultur

Joan har lagt blomster på Landsoldaten hele livet – nu gives traditionen videre

Joan Fey og døtrene, Ida og Lærke, var forbi Landsoldaten for at lægge blomster. Joan har gjort det hele sit liv, og den tradition vil hun gerne give videre. Foto: Yilmaz Polat
I bagende sol blev årets 5. og 6. julifest skudt i gang, og på gader og stræder bød første dag af festlighederne både på jonglør med fakler, hesteskokast og musikalsk fløjl til ørene.
Annonce

Fredericia: Veeeenstre om. Freeeemad march. Soldaterne marcherede rundt på Landsoldatspladsen i den stegende hede fredag eftermiddag. Interesserede tog billeder af både de uniformerede soldater og de, der stod og vogtede Landsoldaten. Blomster lå side om side i alverdens farver og konstellationer. 44-årige Joan Fey gik sammen med sine døtre lidt rundt om statuen for at finde den helt rigtige plads til buketterne.

- Det er en særlig dag, og jeg er selv opvokset med, at vi lagde blomster hvert år. Det er noget, jeg skal gøre, fortalte Joan Fey med tryk på ”skal”.

De to døtre, 11-årige Ida og otteårige Lærke kunne også nemt genfortælle, hvorfor blomsterne blev lagt.

- Vi har altid gjort det, lød det fra Ida Fey.

På volden kunne man lege soldat for en dag, hvor man også fik et gevær. De fik også ordre og kunne marchere rundt på volden.Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Sax og knips

I Kirkestræde måtte Jon G. Lør kæmpe med publikum, da han med tændte fakler og bolde jonglerede rundt for børn og barnlige sjæle. Det tog også lidt tid, før publikum ordentlig fangede, at jongløren fiskede efter jubel og klapsalver, men da femøren faldt, kunne brølene høres ud på Danmarksgade.

- Alle dem, der ikke kan høre mig, rækker hånden op, brølede han.

Enkelte faldt i fælden og rakte hånden i vejret.

Længere nede ad Kirkestræde havde 10-årige Mynthe Jakobsen og niårige Sonja Katrine Granes fundet legeredskaberne frem. Og vi taler hverken om ipads eller spillekonsoller. Hesteskokast med gode, gammeldags og rustne hestesko, som blev kastet hen ad strædet.

Også i baggården ved Tøjhuset var adskillige stimlet sammen på bænke. Med trippende fødder og knipsende fingre nød de – sammen med deres kolde fadøl – tonerne af jazzfestivalen – Med Nana Pi og AUC som åbningsband.

Annonce
Annonce
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce