x
Annonce
Fredericia

Jobcenter opsiger samarbejde for fem millioner kroner: De ledige får anden hjælp

Fredericia Kommune opsiger det samarbejde med Integrationsnet, som jobcentret har haft siden 2006. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Kommune har opsagt samarbejde med Integrationsnet. 102 borgere bliver berørt af ændringerne.

Fredericia: Siden 2006 har Fredericia Kommune samarbejdet med tilbuddet Integrationsnet om at hjælpe ledige borgere, der har flere udfordringer end manglen på et job, videre.

Fredericia Kommune har netop opsagt samarbejdet, som dermed stopper 1. maj. På trods af navnet har Integrationsnet ikke noget med integration af gøre. Det havde det, da man indgik samarbejdet i 2006, men siden har samarbejdet udviklet sig til at være hjælp til hovedsageligt aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.

Samarbejdet er opsagt, fordi det fremover bliver Fredericia Kommune selv, der skal hjælpe borgerne. Pengene bliver omfordelt. De budgetterede fem millioner kroner årligt, som Integrationsnet fik for opgaven, skal i stedet bruges på at hjælpe de ledige videre via en øget sammenhæng mellem social- og arbejdsmarkedsområdet.

- Vi ønsker et øget fokus på arbejdsmarkedet og socialområdet. Mange borgere har et ben i hvert område. Vi vil gerne understøtte borgernes drømme, og vi vil gerne understøtte, der kun er én indgang til kommunen for borgerne, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Annonce

Vi ønsker et øget fokus på arbejdsmarkedet og socialområdet. Mange borgere har et ben i hvert område. Vi vil gerne understøtte borgernes drømme, og vi vil gerne understøtte, der kun er én indgang til kommunen for borgerne.

Peder Tind (V), udvalgsformand

102 borgere får hjælp

De borgere, som i dag får hjælp fra Integrationsnets ansatte, vil blive kontaktet af deres sagsbehandler på Fredericia Jobcenter og inviteret ind til en samtale om, hvad der skal ske fremadrettet, når deres tilbud stopper.

Integrationsnet har 26 borgere i gruppeforløb og 76 borgere i individuelle forløb.

Fremover vil de 102 borgere få hjælp fra ansatte hos Fredericia Kommune. Der bliver lavet en plan for hver enkelt borger.

- Det kræver blandt andet omlægning af arbejdstider for de ansatte. Det er en større proces. Vores vision er, at vi skal være fleksible. Borgerne skal have hjælp, når de har behov for det. Det er den politiske vision. Din Indgang er et godt eksempel på, hvordan vi er lykkedes med at håndholde indsatsen overfor nogle borgere, fortæller Peder Tind.

Brugernes Hus er på vej

Fredericia Jobcenter har det seneste halvandet år gennemgået store forandringer. Der er blevet lavet otte analyser af jobcentret, som har afstedkommet 80 anbefalinger om små og store ændringer i det daglige, som nu er ved at blive implementeret. Samtidig besluttede politikerne i sommer 2019 at omprioritere medarbejderressourcer til en værdi af 14,9 millioner kroner. Hermed vil man skabe mere fokus på dels at servicere virksomheder og dels at give socialrådgiverne mere tid til samtaler med de ledige.

Opsigelsen af samarbejdet med Integrationsnet er næste skridt i udviklingen af beskæftigelsesområdet. Nu skal der skabes sammenhæng mellem arbejdsmarkedsområdet og socialområdet. Det vil politikerne og Fredericia Kommune få øget fokus på i 2020. Der er allerede sat flere ting i gang til at understøtte planerne. Blandt andet besluttede Fredericia Byråd i seneste budgetforlig at lave flere tilbud til kommunens borgere på det sociale område. Detfor opstår Brugernes Hus, som skal stå klar i 2021. Hvad tilbuddet præcist skal indeholde, vil falde på plads i løbet af 2020.

Et andet nyt tilbud er en ny STI-klasse til unge med særlige behov - særligt indenfor autisme spektrum forstyrrelser. Klassen åbner efter sommerferien 2020 og får i første omgang plads til fem elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Fredericia For abonnenter

Søren Møller taler ud: Teaterchef håbede med opsigelse at redde sin drøm

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce