Annonce
Fredericia

Jobcentret planlægger åbning i Danmarksstræde: Nu skal ledige igen møde til samtaler

Jobcenter Fredericia har til huse på to adresser. Et hovedsæde i Danmarksstræde og en filial på Ryes Plads i Sjællandsgade 300 meter derfra. Jobcentret i Danmarksstræde forventer at åbne 8. juni, mens det endnu er uklart, hvornår lokalerne i Sjællandsgade genåbner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Beskæftigelsesindsatsen er genoptaget. De ledige skal igen til samtaler, og nye forløb bliver sat i gang.
Annonce

Fredericia: Landets jobcentre har været lukket i 2,5 måned, hvor medarbejderne har arbejdet hjemmefra, og beskæftigelsesindsatsen har været lukket ned.

Men onsdag 27. maj meddelte Beskæftigelsesministeriet, at store dele af indsatsen nu åbner, så ledige igen får pligt til at søge og tage imod anviste job, ligesom digitale samtaler bliver genindført for alle, og virksomhedsrettede tilbud igen bliver muligt.

I Fredericia Kommune er forvaltningen i øjeblikket i gang med at lægge en plan for genåbning af jobcentrene.

- Vi forventer at åbne fysisk op på Danmarksstræde 8. juni, fortæller jobcenterchef Sanela Ljeskovica.

Hvornår lokalerne i Sjællandsgade åbner, ved hun endnu ikke.

- Vi er ved at finde ud af, hvordan vi selv skal møde ind, hvordan vi skal holde personlige samtaler med borgerne, og hvilke hensyn der skal tages - også i forhold til udsatte borgere og ansatte. Men nu er beskæftigelsesindsatsen genåbnet, så borgerne vil få brev i de kommende dage, forklarer hun.

Vi har hele tiden været i dialog med de borgere, som har ønsket dialogen, for det har været frivilligt.

Sanela Ljeskovica, jobcenterchef

Annonce

Fortsat job at søge

Jobcentrets ansatte har arbejdet hjemmefra, og selvom beskæftigelsesindsatsen har været suspenderet, har der fortsat været nok at lave.

- Vi har hele tiden været i dialog med de borgere, som har ønsket dialogen, for det har været frivilligt, oplyser jobcenterchefen.

Fredericia Kommune har oplevet en mindre stigning i antallet af ledige under corona i forhold til resten af landet. Der er kommet knap 370 flere ledige de seneste måneder. Der er fortsat jobopslag, og nogle ledige får også nyt arbejde.

- Der er virksomheder derude, som har god gang i hjulene og har brug for medarbejdere. Men de ledige har ikke været forpligtede til at søge, fordi beskæftigelsesindsatsen har været lukket ned, forklarer Sanela Ljeskovica.

Annonce

Erfaringer fra hjemmearbejdspladserne

Mange af jobcentrets ansatte glæder sig til at møde fysisk ind på arbejde, oplyser jobcenterchefen, og der er høstet gode erfaringer fra hjemmearbejdspladserne, som bliver taget med fremadrettet.

- Der er helt sikkert nogle ting, vi skal fortsætte med. Der er nogle andre måder at gøre tingene på, for der er meget, som kan klares digitalt. Så alt i alt - taget situationen i betragtning - er det gået positivt, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce