Annonce
Kolding

Jobcentret står på spring for finde folk til ny fabrik

Ligesom da YouSee valgte Kolding som hjemsted for sit nye callcenter vil Jobcenter Kolding hjælpe Eikr med effektivt at finde kvalificerede medarbejdere bl.a. ved hjælp af stormøder for relevante ledige. Arkivfoto: Orla Lund

Jobcenter Kolding tager YouSee-modellen i brug, når centret skal hjælpe Eikr med at finde kvalificerede medarbejdere til sin nye fabrik.

Annonce

Kolding: Nøjagtig som da YouSee valgte at slå sig ned i Kolding med sit store callcenter i 2016, står Jobcenter Kolding igen på spring til at kaste sig ud i rekrutteringen af kvalificerede medarbejdere til det norske selskab Eikr As The Green Holding Company As, som planlægger at åbne sin første danske fabrik ved Venusvej i januar 2019 med 200 medarbejdere fra dag ét.

Det oplyser bekæftigelsesdirektør Michael Petterson.

- Vi har været i dialog med dem, og de er selvfølgeligt stærkt optagede af, om de kan få den arbejdskraft, de har brug for.

- Nu kender vi jo ikke præcist fordelingen, men de får brug for både ledelses- og administrationsunderstøttende medarbejdere, produktionsmedarbejdere med teknologisk viden, håndværkere og folk til lager- og logistik-området.

- Og den arbejdskraft tænker vi, at de kan få her. Hvis ikke alle lige i Kolding-området, så i vores nabokommuner, som vi har et godt samarbejde med, siger Petterson.

YouSee-modellen

Det var i juni 2016 helt afgørende for TDC Groups valg af Kolding som placering for sit nye YouSee-callcenter, at Kolding Kommune kunne tilbyde et gennemarbejdet udspil til rekruttering og kvalificering af det dengang kommende centers første 150 medarbejdere.Det udtalte YouSee-direktør Nicolai Loft Demring.

Udspillet indebar bl.a. stormøder med relevante ledige og opkvalificering af kommende medarbejdere.

Samme model skal anvendes i rekrutteringen af medarbejdere til Eikr.

Annonce

Stormøder

Nøjagtig som jobcentret gjorde i YouSee-sagen vil centret også denne gang tilbyde at indkalde relevante ledige til stormøder, hvor de kan høre om og søge de job, den nye fabrik tilbyder.

- Og hvis de ikke har de kvalifikationer og kurser, de skal have for at komme i arbejde, så vil vi i mange tilfælde sørge for, at de får dem og betale for det, siger Michael Petterson.

200 er mange job at skulle besætte?

- Det er mange, ja. Men vi er ikke bekymrede for, om vi kan løse opgaven for virksomheden, siger Michael Petterson.

Han pointerer, at jobcentret ikke skal levere alle ansatte, men bistå med rådgivning og parallel rekruttering.

Jobcentret vil udpege en projektkoordinator for hele den store ansættelsessag, så det norske selskab kun skal tale med en person på jobcentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Fredericia

Brand i tidligere lysthus var ikke påsat: Politiet er endnu ikke færdig med efterforskningen

Annonce